Місто

Житомирські депутати відмовились продавати земельну ділянку біля Житнього ринку, на якій звели будівлю

6 September 2016, 11:16

Депутати Житомирської міської ради відмовилися продавати Євгенії Волинець земельну ділянку на вулиці Хлібна, біля Житнього ринку.

Таке рішення було прийняте на сесії міськради 6 вересня.

«Погоджувальна рада та постійні комісії з питань містобудування, з питань бюджету, із соціально-гуманітарних питань рекомендують відмовити у зв’язку з тим, що будівля, яка розташована на даній земельній ділянці, не відповідає містобудівним умовам і обмеженням», - зачитав мер Житомира рекомендації погоджувальної ради та комісій.

Ця пропозиція була підтримана одноголосно – «за» 39 з 39 присутніх.

Нагадаємо, конфлікт навколо земельної ділянки на Хлібній,17 розпочався кілька років тому. 22 травня 2012 року вісім торгових кіосків, які стояли уздовж стіни будівлі на розі вул. Хлібна і площі Житній ринок, пересунули на край тротуару, бо власниця магазину почала реконструкцію. П’ять металевих кіосків, які продовжували стояти на краю тротуару, вивезли в ніч з 23 на 24 серпня 2013 року: продавці обурювалися, що демонтаж здійснили незаконно.У листопаді 2015 року прокуратура повідомила: господарським судом Житомирської області визнано неправомірним та скасовано рішення міськради про надання в оренду земельної ділянки 0, 0441 га по вул.Хлібна вартістю 400 тис грн та зобов’язано повернути її у власність територіальної громади.

У березні цього року депутат міської ради Валерій Шевчук повідомив, що Євгенія Волинець знову намагається привласнити земельну ділянку по вулиці Хлібній, 17: Рівненський Апеляційний суд частково задовольнив її апеляційну скаргу на рішення Житомирського господарського суду і питання можуть винести на сесії міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, Євгенія Волинець є господаркою розважального комплексу «Волна», який знаходиться на вул.Северина Наливайка у Житомирі. 29 жовтня 2015 року власниця готельно-оздоровчого комплексу напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу. У січні цього року правоохоронці завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт: Євгенію Волинець обвинувачують за двома статтями Кримінального Кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів. 8 лютого перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося. Власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна» прийшла лише на третє судове засідання 11 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі