Суспільство

У Житомирській області 170 поліцейських можуть розраховувати на підвищення

6 September 2016, 14:48

За попереднім результатом роботи атестаційних комісій головного управління Нацполіції в Житомирській області, з 1836 працівників 1538, тобто близько 84 %, відповідають обійманим посадам. При цьому 170 правоохоронців можуть розраховувати на підвищення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

«Кожен процес має результат. Позитивний або негативний, але результат. Попередній результат роботи атестаційних комісій ГУНП Житомирщини, для мене, позитивний: проатестовано 1836 працівників. 1538 з них відповідають займаним посадам, 170 – можуть бути підвищені, 62 повинні бути переміщені на нижчі посади, а 39 – взагалі звільнені з поліції», – написав він.

Печененко зауважив, що процес очищення поліції Житомирщини на цьому не закінчується. Також він подякував представникам громадськості, які працювали у складі атестаційних комісій.

«Я цілком усвідомлюю, що певна частина працівників оцінена не зовсім об’єктивно. Це складно зробити. Але життя швидко розставить все на свої місця. Процес очищення поліції Житомирщини із закінченням атестації не припиняється. Під час сьогоднішньої зустрічі щиро подякував тим, хто не побоявся взяти на себе відповідальність і працював у складі атестаційних комісій, приймаючі непрості рішення щодо нинішніх поліцейських», – додав начальник поліції Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, процес атестації працівників Нацполіції стартував у лютому 2016 року. На початку червня на Житомирщині виник скандал, пов’язаний з однією атестаційною комісією ГУ Нацполіції в області. Так, у соцмережах з’явився список членів трьох атестаційних комісій, які проводять атестацію керівного складу ГУНП в Житомирській області. Обурення викликала зокрема присутність в одній із них представника обласного осередку ВГО «Українська федерація УШУ» Ігоря Фадєєва, котрий відомий як кримінальний авторитет «Москва». Згодом, 9 червня, під час зустрічі з громадськістю начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко запевнив, що Фадєєв не має жодного стосунку до кримінального середовища. А вже 10 червня Печененко прийняв рішення про виключення Фадєєва зі складу атестаційної комісії. Того ж дня Фадєєв сам прокоментував інформацію про свою судимість під час прес-конференції членів громадської рад при Житомирській ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі