Влада

Житомир посідає восьме місце у загальнодержавному освітньому рейтингу

21 September 2016, 10:41

Житомир посідає восьме місце у загальнодержавному освітньому рейтингу, а Житомирська область загалом - 18.

Про це повідомив начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук 21 вересня під час чергового засідання виконкому.

«Що стосується аналітики й рейтингу, ми завжди це моніторимо, і я хочу сказати, що якщо Житомирщина займає 18-те місце в усеукраїнському рейтингу, то Житомир – восьме. І до нас приїжджають колеги з інших регіонів, і, скажімо так, там є що показати і чим здивувати. Ну не кожне місто може показати золоту медаль на міжнародній олімпіаді в Тбілісі (у квітні випускник ЗОШ № 28 Василь Кусяк отримав золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з екології, – ред.). І міністр (освіти і науки України Лілія Гриневич) особисто вітала наше місто, а вчора казала на зустрічі, що Житомирщина має одних із найбільш талановитих вчителів», - уточнив він.

Такі дані Арендарчук озвучив на прохання члена виконкому Руслана Годованого, навести показники динаміки на загальноукраїнському фоні.

«Хочеться бути завжди кращими не в області, тому що обласний центр – найпотужніше місто в області. Рівнятися, якщо ми на першому місці перед Народицьким районом, звісно, приємно, але… Хотілось би, щоб ви подали, а ми затвердили звіт на наступний рік, що середній бал ЗНО в Житомирі порівняно з Вінниця-Рівне-Хмельницьким у нас такий, за фінансуванням на харчування дітей ми займаєте таке місце, ми на олімпіаді були в 15-му році чи в 16-му і серед олімпійців за різними видами-галузями на такому-то місці і виросли на стільки-то. Наприклад, ми на освіту, на капітальні владення, в минулому році поклали стільки-то грошей, в цьому – стільки-то… Щоб ми бачили динаміку. Тому що якщо не розумієщ розвитку, то й не розумієш, це добре чи погано, чи ми стагнацію маємо», – наголосив Годований, звертаючись до Арендарчука.

Також він закликав посадовців передбачити наступного року систему стимулів для тих шкіл і педагогів, учні яких показують гарні результати на олімпіадах і змаганнях. На це начальник управління освіти відповів, що в таких випадках мерія заохочує вчителів, виплачуючи їм відповідні стиендії і гранти міського голови.

«Що стосується мотивації: кожен вчитель, який має особисті досягнення у підготовці наших учнів і покращення навчально-виховного процесу, отримує заохочення у вигляді стипендій міського голови та гранти. Сума їх становить до 5 тис. грн. Кожен вчитель, який має досягнення на обласному та всеукраїнському рівні заохочує управління освіти. На наступний рік, якщо ви підтримаєте, ми будемо збільшувати матеріальне заохочення наших колег-освітян,» – зазначив Арендарчук.

Проте член виконкому Світлана Півоварова зауважила, що в кількох школах міста відсоток складання ЗНО становить лише 25%. Як приклад вона навела ЗОШ №15. 

Арендарчук пояснив, що такі школи є малокомплектими, але найближчим часом керівники і педагогічні колективи цих закладів розроблять плани щодо поліпшення якості освіти.

На засіданні присутні 17 із 23 членів виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, на Міжнародній олімпіаді з географії бронзу здобула команда українських школярів, у складі якої був житомирянин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі