Влада

У Житомирській області вперше за багато років проведуть щеплення дорослих проти дифтерії та правця

9 October 2016, 15:07

У Житомирську область триває процес поставок вакцин, які закуплені за кошти Державного бюджету України.

Про це 7 жовтня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського, відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України Житомирська область у вересні та в перших числах жовтня 2016 року отримала 27240 доз вакцини БЦЖ (для профілактики туберкульозу у дітей), 63840 доз вакцини АКДП (призначена для щеплення проти кашлюка, дифтерії та правця дітей до 7 років), 34150 доз вакцини АДП (призначена для щеплення дітей проти дифтерії та правця у віці 6 років), 37920 доз вакцини АДП-М (призначена для щеплення проти дифтерії та правця дітей, старших 7 років, чергової ревакцинації дітей у віці 16 років та ревакцинації дорослого населення) та 28320 доз вакцини бОПВ (оральна поліомієлітна вакцина (бівалентна) для проведення третього та наступних щеплень дітей проти поліомієліту). Уперше за багато років в області розпочнеться щеплення (ревакцинація) дорослих проти дифтерії та правця вакциною АДП-М», - інформує прес-служба.

Наступна партія цього імунобіологічного препарату у кількості 48000 доз буде отримана закладами охорони здоров’я наступного тижня. Це поки що не 100% від потреби, але дозволить почати вакцинацію дорослого населення, - пишуть на сайті ОДА

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2016 року Житомирська область отримала 27 тисяч доз вакцини БЦЖ, згодом - вакцини від туберкульозу, гепатиту та сказу. У жовтні 2016 року  в Житомир надійшли майже всі вакцини для планового щеплення дітей, у місті розпочалася масова вакцинація.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі