Місто

Житомиряни пишуть міській владі петиції про «Смачну зупинку» на майдані Перемоги

7 November 2016, 12:23

В розділі «Електронні петиції» на сайті Житомирської міської ради за останні дні зареєстровані два звернення щодо «Смачної зупинки» на майдані Перемоги.

28 жовтня опублікована петиції Тетяна Анатоліївна Слободенко, яка вимагає знести «Смачну зупинку» і зробити там сквер.

«Вимагаємо! Розірвати будь-які договора оренди земельної ділянки під "Смачною зупинкою" на Майдані Перемоги і повернути площу громаді міста. Та звільнити територію від незаконної недобудови, знести залізобетонний каркас, що паплюжить історичний центр міста. Недаремно Державна архітектурно будівельна інспекція зупинила це будівництво. Невже кожен багатий "дядька" може плювати на закон, норми і правила? А пенсіонер повинен дотримуватись і неухильно слідувати "тернистою дорогою" погоджень? Давайте перетворимо Майдан Перемоги в відкритий простір для людей, що з'єднає сквер навколо Собору і прикрасить його», - пише автор.

Станом на ранок 7 листопада під петицією вже є 105 підписів з 250 необхідних.

7 листопада на сайті з’явилося звернення Олександра Володимировича Колібабчука, який хоче щоб приватний підприємець Малиновський облаштував земельну ділянку на майдані Перемоги.

«Вимагаємо! ПП Малиновському розпочати плановий ремонт пустира за адресою майдан Перемоги 13а на обіцяну ним суму в розмірі 300 (триста) тисяч грн: покласти плитку, розбити клумби та розташувати лавочки. Даремно Державна архітектурно-будівельна інспекція по ініціативі київської (???) громадської організації "Наша влада" зупинило будівництво "Смачної зупинки" Кожен багатий "дядька" має робити постійно (!) свій внесок в благоустрій рідного міста, щоб пенсіонер не слідував "тернистою дорогою" , а міг відпочити в сквері за адресою майдан Перемоги 13а. Давайте перетворимо майдан Перемоги в відкритий простір для людей, що з’єднає сквер навколо Собору і прикрасить його», - закликає автор петиції.

З липня цього року справа розглядається у Житомирському окружному адміністративному суді: 4 липня 2016 року суд відкрив провадження за позовом ФОП Малиновського до головного інспектора будівельного нагляду управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області про визнання протиправним і скасування рішення  №42/16-а від 15.06.2016 року; 25 липня суд розглядав апеляційну скаргу головного інспектора будівельного нагляду управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області на ухвалу Житомирського окружного адміністративного суду за позовом фізичної особи-підприємця та відмовив у відкритті провадження.

Як повідомляв Житомир.info, пункту з продажу квитків та «Смачну зупинку» відкрили  на майдані Перемоги восени 2010 року. Дозвіл на виготовлення проекту по відведенню земельної ділянки 0,05 га на майдані Перемоги, 13а для будівництва і обслуговування будівель торгівлі Павло Малиновський, брат Олега, отримав в травні 2013 року, в той час Олег Малиновський був депутатом Житомирської міської ради і членом земельної комісії. В березні 2016 року власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію.11 червня активісти повідомили, що ДАБІ з Києва скасувала декларацію про початок будівельних робіт, але Олег Малиновський говорив, що це не відміна, а просто штрафи за порушення. 21 червня представники Громадської ради при Житомирській ОДА зібралися, щоб розібратися в ситуації з будівництвом «Смачної зупинки» на майдані Перемоги. 21 липня люди з плакатами на захист підприємця та його об’єкту прийшли на сесію Житомирської міської ради, але депутати питання «Смачної зупинки» на сесії не розглядали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі