Влада

Чи планують у містах Житомирської області підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті

11 January 2017, 16:28

У зв’язку зі збільшенням вартості на паливно-мастильні матеріали та загальновиробничі витрати перевізники Житомирської області заговорили про збільшення ціни на проїзд у транспорті.

Житомир.info вирішив дізнатися, чи збільшився з нового року проїзд у громадському транспорті в містах Бердичів, Коростень, Малин та Новоград-Волинський.

В управлінні житлово-комунального господарства Бердичівської міської ради нам повідомили, що проїзд у міському транспорті залишається стабільним.

«Проїзд у міському транспорті Бердичева не подорожчав. Зараз проїзд коштує 3 грн. Перевізники хотіли би підняти ціни на проїзд, але поки – ні», – розповіла спеціаліст з питань транспорту Бердичівської міської ради.

В управлінні житлово-комунального господарства Малинської міської ради Житомир.info сказали, що поки проїзд залишається таким, яким був і до нового року.

«Поки що проїзд не подорожчав. Ціна по місту 4 грн, перевізники до нас не зверталися», - сказала керівник управління житлово-комунального господарства Малинської міськради Леся Кучевська.

В управлінні економіки Коростенської міської ради Житомир.info розповіли, що проїзд у місцевих маршрутках з 4 грн може збільшитися до 6,50 грн.

«Зараз проїзд у коростенських маршрутках 4 грн. Ми тільки запустили процедуру прийняття цього рішення, тому ще рано про щось казати. Плануємо підняти ціну по заявах перевізників, тому що подорожчали всі складові витрат. Ми приблизні розрахунки робили, то у нас в залежності від маршруту – короткий маршрут від 4,50 грн, а якщо довгий маршрут, то 6,50 грн – це ще не включає всі складові витрати. Остаточне рішення може бути прийняте ближче до 1 березня», - сказав начальник управління економіки Коростенської міської ради Олексій Жилін.

В. о. начальника відділу економічного аналізу та планування Новоград-Волинської міської ради Лариса Свидинюк сказала, що були звернення перевізників щодо підняття ціни на проїзд в громадському транспорті, проте обговорення не проводилися.

«Поки проїзд не подорожчав. Зараз ціна на міських маршрутах 4 грн. Були звернення від перевізників щодо збільшення ціни на проїзд, ми розглядали їх, але обговорення не проводили», - розповіла Лариса Свидинюк.

Нагадаємо, житомирські перевізники погрожують не виїхати на маршрути у разі відмови міської влади підняти ціни на проїзд.

Як повідомляв Житомир.info, з нового 2017 року маршрутка до Коростеня подорожчала на 12 гривень. На початку грудня 2016 року вартість проїзду у маршрутках, які курсують у напрямку Новограда-Волинського, збільшилася на 6 грн. Також 10 листопада 2016 року у програмі «Діалоги» на Житомир.info заступник мера Дмитро Ткачук  розповів, коли і наскільки підвищиться плата за проїзд у трамваях та тролейбусах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі