Влада

Сухомлин озвучив позицію своєї Громадської ради: Ігорного бізнесу у Житомирі бути не повинно

27 January 2017, 16:11

Сміття зі Львова, культурне виховання дітей та ігорний бізнес у місті – саме такі теми обговорювали на першому засіданні члени Громадської ради при Житомирському міському голові. Перед безпосереднім обговоренням порядку денного у якому було усього три питання учасники засідання обрали координатора громадської ради. Ним став голова ГО «Атошник» Віктор Камлук. Сам міський голова переконує, не розглядає громадську раду, як спосіб «проштовхнути» те, чи інше рішення.

«Фактично, це ті люди, які іноді повинні мені допомогти прийняти те, чи інше рішення. Або ж своїм авторитетом показати правильність цього рішення. Тому громадська рада, це ті люди, які зробили в першу чергу багато для Житомира, ім'я яких знають житомиряни і своїм авторитетом вони можуть десь скорегувати ці рішення, які я хотів би. Тому що іноді виникає дилема: правильне рішення чи ні. Ці люди зі своїм авторитетом, життєвим досвідом і зі своїм ім'ям, вони повинні допомогти розібратися при прийнятті цих рішень. Але не тільки підтримка, це, скоріше, група експертів, скажімо так», – переконаний мер Сухомлин.

На першому своєму засіданні члени Громадської ради одноголосно ухвалили підтримати план дій по наведенню порядку з ігорним бізнесом у місті.

«Сьогодні було прийнято важливе, я вважаю, рішення для Житомира: рекомендація громадської ради по фактично оголошенню чіткого плану дій по наведенню порядку з гральним бізнесом в місті Житомирі. І позиція громадської ради – такого виду бізнесу в Житомирі бути не повинно. І ми повинні все для цього зробити. А це вже рішення виконкому, рішення сесії міської ради, для того, щоб навести порядок в Житомирі з гральним бізнесом. Тому що це долі наших житомирян, це питання стосується тисяч сімей міста Житомира. У такій економічній ситуації фактично цей бізнес забирає останні гроші, стимулює наркобізнес, стимулює крадіжки, стимулює злочинність в місті Житомирі тому ми повинні навести порядок з цим бізнесом. І сьогоднішня рекомендація громадської ради з цього питання – це зайвий аргумент і для членів виконкому, і для депутатів міської ради. Я розумію, яку війну ми оголошуємо, і якими будуть наслідки всіх цих заяв і дій», – вважає мер Житомира.

За словами міського голови, він скликатиме громадську раду не частіше, ніж раз на дві місяці.

Нагадаємо, на початку лютого мер ініціював створення Громадської рада при Житомирському міському голові – постійно діючий колегіальний виборчий консультативно-дорадчий орган для забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, здійснення громадського контролю за діяльністю виконавчих органів міської ради, налагодження ефективної взаємодії цих органів з громадськістю, врахування громадської думки під час здійснення виконавчим комітетом Житомирської міської ради функцій і повноважень місцевого самоврядування. За 10 днів надійшло 130 заявок від бажаючих стати членами Громадської ради, Сергій Сухомлин говорив, що кандидатури буде одбирати особисто і рада складатиметься не більш ніж з 35 людей. Перше установче засіданні Громадської ради при міському голові відбулося в липні цього року.

Як повідомляв Житомир.info, згідно з розпорядженням Житомирського міського голови від 7 вересня 2016 року, до складу Громадської ради ввійшли 13 осіб.

Програму «Тема дня» про гральні лотереї, які заполонили Житомир, дивіться тут 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі