Місто

Іноземним делегаціям, які приїхали на відзначення Дня Європи у Житомирі, показали місто

19 May 2017, 16:30

Представникам делегацій із міст-побратимів Житомира презентували місто. Екскурсію історичним центром міста для представників Кутаїсі (Грузія), Монтани (Болгарія), Плоцька та Битома (Республіка Польща) провів директор департаменту економічного розвитку міськради Микола Костриця.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«Місто Житомир має потужний туристичний потенціал, частину якого я вам покажу. Історія Житомира бурхлива та драматична, і це передалось як мешканцям так і архітектурним пам’яткам, адже такої кількості та древності будівель в Україні не так і багато»,- розповів Микола Костриця.

Розпочали екскурсію на Замковій горі, де розповіли іноземцям про історію заснування міста та теперішні археологічні знахідки, про краєзнавчий музей та майбутній музей природи, в який мають переселити скелет мамонта, що зараз знаходиться у нижньому рівні Хресто-Воздвиженської церкви.

«У вас є дуже багато цікавих місць, будівель та експонатів. Туризм у Житомирі – це дуже перспективна галузь. Єдине, що варто зробити для поштовху розвитку галузі – це розбудова туристичної інфраструктури. У нас в Грузії бізнесмен, який хоче відкрити готель, отримує справжню свободу від держави. Тому останні роки туристів у Кутаїсі дуже багато. Так повинно бути і у вас», - поділився Звіад Лавакхіа, голова адміністрації мерії Кутаїсі.

Далі гостям Житомира показали монумент Слави, після чого продовжили екскурсію в парку Гагаріна, де Микола Костриця розповів історію створення парку та його засновника барона де Шодуара.

«Історія парку неймовірна, пейзажі теж дуже красиві. Вам є чим пишатись і здивувати. Крім того місто, за мірками Болгарії, велике і перспективи також великі. Сьогодні ми приїхали у Житомир, аби створити спільний простір міст-побратимів, щоб реалізовувати і ваш і наш потенціал»,- розповів Станіслав Станоєв, віце-мер Монтани.

Нагадаємо, під час брифінгу 16 травня заступник мера Матвій Хренов розповів, хто приїде в Житомир на День Європи і скільки за це заплатять.

Як повідомляв Житомир.info, День Європи у Житомирі пройде з фестивалями, дискусією та виступом вуличних музикантів.

Фото з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі