Влада

Нечистоти в річку Хомора потрапляють з Хмельниччини, - Держекоінспенція в Житомирській області

11 May 2017, 11:54

Нечистоти, які потрапили в річку Хомора в Житомирській області, течуть з сусідньої Хмельниччини.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державної екологічної інспекції у Житомирській області від 11 травня.

«Вранці 10 травня 2017 року на «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло повідомлення з смт. Першотравенськ (містечко в Баранівському районі Житомирської області – ред.) про те, що в річці Хомора спостерігається суттєве забруднення води. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області на дану подію відреагували негайно - виїзд на місце здійснено та візуальним оглядом річки встановлено, що вода забруднена невідомою речовиною (сірий колір, помутніння та неприємний запах). Досліджуючи річку, державні інспектори дійшли до кордону з Хмельницькою областю (виділено редакцією). Ними було відібрано проби води на межі двох областей, в смт. Першотравенськ та в місці впадіння в річку Случ. Враховуючи те, що нечистоти течуть з сусідньої області, інспекція звернулась до керівництва Державної екологічної інспекції України з проханням доручити Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області встановити джерело забруднення та вжити відповідних заходів реагування щодо його припинення», - інформує прес-служба Держекоінспекції.

У повідомленні йдеться, що відібрані проби дослідять протягом п’яти днів, після чого результати будуть оприлюднені.

«Державною екологічною інспекцією будуть здійснені всі відповідні заходи щодо встановлення забруднювача, притягнення винних до відповідальності та стягнення завданих збитків», - обіцяють екологи.

Нагадаємо, в 2016 році після виявленого забруднення річок Случ та Хомора у Новограді-Волинському та Баранівці поліція провела обшук на хмельницькому підприємстві для з’ясування причин забруднення річок. Після візиту на Понінківську картонно-паперову фабрику Хмельницької області тодішній губернатор Сергій Машковський пообіцяв не полінуватися і приїхати на фабрику ще раз, якщо на підприємстві не відремонтують очисні споруди.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2017 року в селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили трасу, протестуючи проти систематичного забруднення річок Хомора та Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі