Політика

Як нардепи від Житомирської області голосували за подання генпрокурора щодо Розенблата

12 July 2017, 09:47

На вечірньому засіданні парламенту 11 липня фракція Блоку Петра Порошенка фактично врятувала житомирського нардепа Борислава Розенблата від арешту.

Якщо за знаття недоторканості, тобто «надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності» фракція БПП дала 113 голосів, то за затримання та арешт – лише 48.

Нагадаємо, за притягнення до кримінальної відповідальності мажоритарника від Житомира Борислава Розенблата проголосували 296 нардепів, за затримання – 183, за дозвіл на арешт – 181. Якщо до двох останніх голосувань додати 65 голосів нардепів БПП, то цього б вистачило для прийняття рішення, бо необхідний мінімум – 226 голосів «за».

До речі, сам Розенблат, який не голосував за жодне з питань по поданню Генпрокуратури щодо інших чотирьох нардепів, натиснув «за» щодо притягнення себе до кримінальної відповідальності.

Крім Розенблата й інші п’ять нардепів-мажоритарників від Житомирської області голосували «за» притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності. А за питання надання згоди на затримання та згоди на арешт Володимир Арешонков, Олександр Ревега (обидва – БПП) та Павло Дзюблик (Народинй фронт) не голосували, а Віктор Развадовський (група «Відродження») і Володимир Литвин (група «Воля народу») проголосували «за».

Нагадаємо,  на засіданні 10 липня фракція БПП переважною більшістю голосів прийняла рішення виключити Борислава Розенблата з членів фракції за його ж проханням. Про виключення нардепа зі складу депутатської фракції БПП голова Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив на ранковому засіданні 11 липня. 

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Цього ж дня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи. 26 червня народний депутат заявив, планує притягнути до кримінальної відповідальності за провокацію хабара голову НАБУ Артема Ситника, голову САП Назара Холодницького та спецагента Катерину.

7 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата від Житомира Борислава Розенблата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі