Економіка

У Житомирські області більше 50% власників земельних паїв отримують оплату за оренду сільгосппродукцією

13 October 2017, 13:56

Власники земельних паїв у Житомирській області вже отримали понад 250 мільйонів гривень орендної плати.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

«Упродовж дев’яти місяців поточного року орендарі сплатили власникам земельних паїв у Житомирській області 250,8 млн гривень. Суб’єкти господарювання обробляють земельні частки селян загальною площею 576,9 тис. гектарів (52,4% від загальної площі розпайованих земель). Середній розмір плати за оренду одного гектара землі становить 1240,9 гривень, що на 32% більше показника за аналогічний період минулого року. Найвища ставка за користування землею у Попільнянському районі – 2580,4 грн/га, найнижча (246,3 грн/га) – у Ємільчинському районі», - йдеться у повідомленні.

Загалом в Житомирській області аграрії уклали з власниками паїв 209,3 тис. договорів. Нарахована плата за користування землею становить 715,9 млн гривень. Переважну кількість ділянок власники віддали в оренду на термін 8-10 років.

«Орендарі розраховуються з власниками паїв переважно сільськогосподарською продукцією (53,1%), оплата у грошовій формі становить 45,7% та послугами – 1,2% від укладених договорів оренди землі», - інформує обласне управління.

Довідка Держкомзему: Відповідно до статті 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, що необхідна орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Як повідомляв Житомир.info, міністр юстиції Павло Петренко пояснював, як правильно оформити договір оренди землі, щоб уникнути проблем. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі