Події

Прокуратура не згодна з виправдувальним вироком Житомирського районного суду в справі вбивства Жадька

15 November 2017, 15:38

Визнати невинним Володимира Довгалюка, обвинуваченого у жорстокому вбивстві житомирянина Олександра Жадька – такий вирок 15 листопада 2017 року виніс Житомирський районний суд.

Свідчення свідків, які бачили убивцю Олександра Жадька, відео з камер спостереження, на яких був зафіксований чоловік, що переслідував потерпілого, висновки експертів, які на думку прокуратури доводять провину обвинуваченого, суд визнав недостатніми для винесення обвинувального вироку.

«Суд ухвалив Довгалюка Володимира Олеговича визнати невинуватим у пред’явленому обвинуваченні за п. 7 ч. 2 ст. 115 КПК України та виправдати його у зв’язку з недоведенням, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченим», - зачитав суддя Євген Грубіян.

Після оголошення вироку прокурор, який вимагав для обвинуваченого 15 років тюрми, прокоментував його так:

«Те, що доводить провину підсудного, було викладено у попередньому судовому засіданні. Проте, аналіз доказів суд зробив у нарадчій кімнаті, і ви чули його висновки. З висновками ми погодитися не можемо. Звичайно, що ми свою позицію будемо відстоювати до кінця у судах вищих інстанціях. З вироком суду ми не згодні», - сказав прокурор Сергій Глазунов.

Родичі убитого, які вимагали довічного позбавлення волі для Володимира Довгалюка, не коментували судове рішення, втім їхній представник зазначив, що вирок буде оскаржуватися.

«Звичайно, з вироком я не згоден, вважаю його незаконним, тому що у суду не було підстав сумніватися у висновку комісійної психологічної експертизи, яка підтвердила, що по невербальній поведінці це одна і та ж сама особа. І крім того, свідки, які були допитані, сусіди потерпілого Жадька Зіневичі, вони чітко вказали, що на відеозаписі, і та особа, яку вони бачили, що виходила з будинку Жадька, це теж одна і та сама особа. Це найголовніші докази, які свідчать про те, що саме Довгалюк скоїв вбивство Жадька. У мене нема будь-яких сумнівів у тому, що правда буде на стороні потерпілих. Кожен оцінює докази на свій розсуд, на своє бачення, суд прийшов до такого висновку, до такої оцінки. Я переконаний, що суд зробив хибну оцінку у цих доказах», - сказав представник потерпілих Володимир Васильчук.

Коли матеріал готувався до публікації, у редакцію Житомир.info зателефонував суддя Євген Грубіян, якийповідомив, про прес-конференцію з приводу справи про вбивство Жадька, яка запланована на 16 листопада о 12-й годині.

Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Тим часом обвинувачений Довгалюк В. знаходиться на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відео у матеріалах справи зображений обвинувачений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі