Місто

У Житомирі може з’явитися стінопис, присвячений Олегу Ольжичу

5 December 2017, 12:33

Обласній молодіжній організації «Цілком природно» хочуть доручити реалізацію в Житомирі проекту мистецький проект «Велич особистості – Олег Ольжич».

Про це йдеться у проекті рішення виконкому Житомирської міської ради «Про реалізацію мистецького проекту «Велич особистості – Олег Ольжич» від 4 грудня 2017 року.

На одному з наступних засідань члени виконкому збираються доручити управлінню культури спільно з ЖОМГО «Цілком природно» реалізувати мистецький проект «Велич особистості – Олег Ольжич», присвячений 110-річчю від дня народження героя і творця української держави, визначити ЖОМГО «Цілком природно» співорганізатором та отримувачем бюджетних коштів на реалізацію мистецького проекту, а управління культури міської ради - укласти угоду з «Цілком природно» про виділення коштів з міського бюджету.

Мистецький проект збираються реалізувати «з метою популяризації життєвого та творчого шляху Олега Ольжича як героя великої доби в історії України».

У коментарі Житомир.info голова громадської організації «Цілком природно» Ілля Грицанюк розповів, що проект «Велич особистості – Олег Ольжич» передбачає створення стінопису на стіні одного з житомирських будинків та розповсюдження інформаційних матеріалів (буклетів, листівок) у школах міста.

«Зараз триває погодження стіни, де має малюватися цей мурал, однак роботи розпочнуться вже навесні», - розповів Ілля Грицанюк і пообіцяв щотижня збирати «круглий стіл», щоб звітувати за пророблену роботу і щоб «фанати» Олега Ольжича могли долучитися до заходів.

Начальник управління культури міськради Ніна Рябенко уточнила, що на реалізацію мистецького проекту «Велич особистості – Олег Ольжич» закладено 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, 110-річчя від дня народження громадського діяча, поета й націоналіста Олега Ольжича відзначили покладанням квітів до пам’ятної дошки у Житомирі. 27 жовтня 2017 року в оновленому сквері урочисто відкрили пам’ятник Олегу Ольжичу. У рамках реалізації проекту «Археолог – Олег Ольжич (Кандиба)» 31 жовтня у Житомирі відкрили виставку «Світ мальованої кераміки Олега Ольжича». Трохи згодом аудитори нарахували майже 1 млн грн матеріальної шкоди міському бюджету під час облаштування у Житомирі сквера Ольжича.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2017 року Ілля Грицанюк увійшов до вісімки переможців соціально-культурних проектів, які реалізували у 2017 році. Мінімальний розмір фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурного проекту становить 10 000 грн, максимальний – 50 000 грн. В жовтні 2017 Ілля Грицанюк розповідав, що у 2017 році йому виділили 125 тисяч гривень на реалізацію трьох проектів.

На черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 6 грудня планують розглянути 58 питань, з-поміж яких 32 – дитячі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ольжич исполком  
Матеріали по темі