Влада

Аудитори нарахували майже 1 млн грн матеріальної шкоди міському бюджету під час облаштування у Житомирі скверу Ольжича

29 November 2017, 14:58

Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області встановило матеріальну шкоду, завдану міському бюджету, в сумі 940 тис. 864,87 грн під час капітального ремонту благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам’ятника О. Ольжичу в м. Житомирі.

Про це йдеться в матеріалах розслідування кримінального провадження про службове підроблення, в рамках якого прокурори Житомирської місцевої прокуратури звернулися до Богунського районного суду м.Житомира щодо надання дозволу на доступ до відповідних документів.

«Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що 06.09.2016 року між Управлінням комунального господарства Житомирської міської ради та ПП «Скефалд», укладено договір №1-ОЛ, предметом якого є проведення робіт з капітального ремонту благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам’ятника О. Ольжичу в м. Житомирі, загальною вартістю 2500000,00 грн. Відповідно до п. 10.1 вказаного договору термін його дії до 31.12.2016, але у будь-якому разі до повного виконання сторонами своїх зобов’язань. Однак, у зв’язку з неможливістю проведення будівельних робіт 31.12.2016 між замовником та підрядником укладено додаткову угоду №1, якою продовжено термін виконання робіт до 31.12.2017... Відповідно до акту контрольного обміру виконаних робіт по об’єкту: «Капітальний ремонт благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам’ятника О. Ольжичу в м. Житомирі» за 2016 рік від 29.03.2017 та довідки Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області від 07.04.2017 встановлено матеріальну шкоду завдану міському бюджету в сумі 940864,87 грн», - зазначається в матеріалах справи.

Зазначається, що з метою привласнення бюджетних коштів директором ПП «Скефалд» вніс завідомо недостовірні відомості до актів №1 та №2 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року. Також встановлено, що придбані ПП «Скефалд» будівельні матеріали (вироби з граніту), передбачені проектно-кошторисною документацією та які включені до актів №1 та №2 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року, не відповідають фактично придбаним. Зокрема, передбачено придбання та укладання гранітних виробів з родовища «Межирічка» в той час, як наявні будівельні матеріали «гранодіорит» із Покостівського родовища, що доведено висновком спеціаліста від 05.04.2017.

«В подальшому, підготовлені акти №1 та №2 приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2В) за грудень 2016 року були передані для перевірки та затвердження інженеру з технічного нагляду та начальнику УКГ, які в порушення п. 6.4.4.1 ДСТУ Б 1.1-1:2013 та роз’яснень Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 02.10.2013, підписали дані акти без фактичної їх перевірки», - йдеться в ухвалі суду.

26 жовтня цього року суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з метою вилучення оригіналів документів, а саме: оригіналів (копій) проектно-кошторисної документації у томи числі зі змінами до неї по об’єкту: «Капітальний ремонт благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням памятника О. Ольжичу в м. Житомирі», що перебувають у володінні ТОВ «Творча архітектурна майстерня «Архіград» та доступ до документів, які перебувають у володінні управління комунального господарства Житомирської міської ради і ПП «Скефалд».  

22 листопада Богунський райсуд надав дозвіл правоохоронцям на тимчасовий доступ до речей і документів, з метою вилучення оригіналів документів щодо проведення експертизи проекту облаштування скверу, які перебувають у володінні департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 8 вересня минулого року мер Сергій Сухомлин призначив Дмитра Мамрая начальником управління капітального будівництва, до цього обов'язки керывника виконував Дмитро Болейко. 30 грудня мер звільнив Мамрая з посади начальника управління.  З 15 лютого 2017 року розпорядженням мера Олександр Заблоцький був призначений на посаду начальника управління капітального будівництва. 11 вересня Заблоцького перевели на посаду заступника начальника управління. З 13 вересня розпорядженням мера виконання обов’язків начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради покладені на головного спеціаліста відділу нагляду за будівництвом цього управління В’ячеслава Глазунова.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня в оновленому сквері урочисто відкрили пам’ятник видатному політичному діячу, поету, націоналісту Олегу Ольжичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі