Суспільство

«Житомиргаз» пояснив, чому полум’я на конфорках у споживачів горить жовтуватим

14 December 2017, 15:21

Деякі жителі Житомирщини помітили – газ у їх побутових приладах став незвичного кольору: з жовтим або навіть червоним відтінком. Такі зміни бентежать споживачів, і недаремно. Адже жовті та червоні відтінки газу на запальнику або конфорці свідчать про те, що газ згоряє неправильно.

Про це розповідає «Житомиргаз» на своєму сайті.

Колір вогню в газовій конфорці свідчить тільки про правильне або неправильне згоряння природного газу, - нагадує компанія.

Якщо полум'я має однорідний блакитний колір, то природний газ згорає повністю, виділяючи при цьому максимальне тепло. Якщо вогонь жовтого, червоного або якого-небудь іншого кольору, відмінного від блакитного, значить, до пальника надходить недостатня кількість повітря. Відповідно, при цьому виділяється менше тепла.

Порада. Правила безпечного та заощадливого користування газу у побутіінформують про те, що перш, ніж увімкнути газовий прилад - потрібно збільшити доступ кисню у помешкання. Щонайменше – відкрити кватирку. На жаль, у опалювальний період, споживачі природного газу часто нехтують цим надважливим правилом, аби «зберегти тепло у оселі». Проте, не зважаючи на пору року за вікном, збільшувати доступ кисню -необхідно з причин власної безпеки. Адже продукт згоряння природного газу – чадний газ, який шкодить здоров’ю і навіть несе загрозу життю.

Жовтий газ в плиті може свідчити про неправильний тиск

З початком опалювального сезону ПАТ «Житомиргаз» перейшов на «зимовий» режим роботи з відповідним переналаштуванням газорегуляторного обладнання для забезпечення необхідного тиску усіх категорій споживачів. За зовнішніми ознаками зміну тиску в мережі визначити вкрай складно. Це зможе зробити тільки фахівець за допомогою спеціального приладу.

Порада. У разі нарікань щодо якості газопостачання необхідно звернутися із відповідною заявою до газорозподільної компанії . Фахівці із виїздом на місце проведуть обстеження і, у разі необхідності, буде прийняте рішення щодо подальших кроків по усуненню проблеми.

Зміна кольору газу на запальнику може свідчити про засмічені газові побутові прилади

Таким чином може змінюватися не тільки колір газу, а й збільшуватися об’єм споживання через неправильного регулювання газових пальників, їх несправності або засміченості. Для виявлення та ліквідації цих та інших неполадок потрібно викликати майстра обслуговуючої газової компанії.

Порада. При будь-яких сумнівах, пов'язаних з газопостачанням або роботою газового обладнання, слід звертатися до контакт – центру ПАТ «Житомиргаз» за телефоном (0412) 55-80-04 та за адресою: м.Житомир,вул. Київська, 54.

Тільки газівники в кожному конкретному випадку точно визначать причину незадовільної роботи газових приладів або інших скарг, які стосуються газопостачання, - нагадують у компанії.

Відомості про якість газу ПАТ «Житомиргаз» щомісяця оприлюднює на офіційному сайті компанії.

Нагадаємо, у 2015 «Житомиргаз» запевняв, що споживачі отримують якісний газ, і ніхто його не «розбавляє».

Як повідомляв Житомир.info, за місяць 2016 року на сайті Житомирської міської ради були зареєстровані аж п’ять петицій щодо якості газу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Газ Житомиргаз 
Матеріали по темі