Події

Прокуратура Житомирської області через суд скасувала ще один дозвіл Держгеонадр на видобуток бурштину

22 December 2017, 10:40

Позицію прокуратури Житомирщини та обласної ради щодо незаконності виданого дозволу на здійснення вивчення та розробки ділянок надр бурштину площею понад 906 га підтримав суд.

Про це 22 грудня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Житомирським окружним адміністративним судом визнано протиправним та скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України приватному підприємству з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовища бурштину (ділянка «Тетерівська») загальною площею понад 906 га, що в Овруцькому районі. Йдеться про те, що Держгеонадрами надано товариству з обмеженою відповідальністю «Компанія «Надра Галичини» спеціальні дозволи на користування надрами з порушенням вимог Цивільного кодексу України та іншого законодавства. Крім цього, не враховано й те, що Житомирська обласна рада свого часу відмовила у погодженні видачі зазначеного дозволу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратура Житомирської області, в інтересах держави та Житомирської обласної ради, звернулася з позовом до суду, який задоволено у повному обсязі.

Нагадаємо, в березні 2017 року прокуратура Житомирської області в інтересах облради звернулася до суду про скасування незаконних схем одержання товариствами «Амбер Холдинг», «Компанія «Надра Галичини» та «Райт Солюшн» дозволів на видобуток бурштину на площі понад 18 тисяч га.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2017 року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн». 31 жовтня Вінницький апеляційний суд скасував спецдозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий ТОВ «Райт Солюшн». 13 грудня прокуратура повідомила, що спільно з Житомирською обласною радою довела у суді незаконність надання Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг» дозволу на вивчення та розробку ділянок надр бурштину площею понад 10 тис. га.

Як приватні фірми з іноземним корінням змогла отримати дозволи на видобуток бурштину в Житомирській області – про це йдеться у розслідуванні, яке вийшло в ефірі 24 каналу ввечері 6 квітня 2017 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура суди ТОВ «Амбер Холдинг» ТОВ «Компанія «Надра Галичини» ТОВ «Райт Солюшн». 
Матеріали по темі