Події

У результаті «бурштинового» рейду в Житомирській області поліцейські вилучили 6 мотопомп та старательське приладдя

2 January 2018, 13:37

На вихідних у результаті проведення спільних рейдів поліцейські УЗЕ Нацполіції та ГУНП в області викрили і припинили протиправну діяльність старателів у північних районах регіону.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП України в Житомирській області 2 січня.

«У копачів вилучено специфічне обладнання для видобутку сонячного каміння. Зокрема, упродовж 29 грудня правоохоронці виявили копальні поблизу с. Андріївки Олевського району. На місцях їх розташування у лісовому масиві було затримано трьох чоловіків, з яких двоє жителів райцентру віком 37-ми та 32-х років, інший – 37-річний житель району. Працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділення поліції під час документування події вилучили з копалень загалом 6 мотопомп, пожежні рукави, забірники та інше старательське приладдя», – інформують у ГУНП.

Нині правоохоронці проводять перевірки у рамках розпочатих кримінальних проваджень та нагадують, що за чинним законодавством порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 ККУ) карається значними штрафами, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 року в Житомирській області наклали арешт на 11 автомобілів та інвентар, за допомогою якого старателі добували бурштин.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин поліція мотопомпи ГУНП Олевськ 
Матеріали по темі