Економіка

Управління культури збирається накупити на рік уперед піротехніки для проведення в Житомирі свят і розваг​

23 January 2018, 09:48

Після 26 січня 2018 року управління культури Житомирської міської ради закупить з аукціону піротехнічних виробів орієнтовно на 150 тисяч гривень.

Оголошення про запланований тендер 22 січня розмістили на сайті електронних закупівель ProZorro.

Всього управління планує закупити 1132 одиниць піротехнічних засобів, в їх числі - фонтани сценічні, дими різнокольорові сценічні, вогнепад сценічний, фнтани для відкритих майданчиків, фонтан форсів (іскристий), конфеті та рідина для мильних бульбашок (для приміщення та вулиці).

У тендерній документації вказано, що перелік товарів може змінюватися в залежності від потреби. Кінцевим строком подання тендерних пропозицій вказане 31 січня 2018 року, термін поставки товару – протягом 2018 року.

Як розповіла в коментарі Житомир.info начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко, піротехніка та сценічні спецефекти закуповуються для супроводу масових розважальних заходів у Житомирі.

«Ця піротехніка накуповується на рік уперед. Вона буде використовуватися на всіх розважальних заходах, особливо великих. Це не феєрверки, які в Україні заборонені, а ті, що на сцені: вертушки, хлопушки, іскристі фонтани, на всі масові заходи вони використовуються. Те саме відкриття ялинки, День міста, в театрі заходи, які ми святкуємо. По техніці безпеки ми не використовуємо там фонтани, але допускаються хлопушки та серпантин», - розповіла Ніна Рябенко.

Нагадаємо, на сесії міськради у 2016 році виникла суперечка через піротехнічні засоби на святкування Івана Купала, яке зіпсував дощ.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2017 в Житомирі без урочистостей та запланованого театралізованого видовища запалили головну ялинку. Святкування перенесли через загибель 24-річного бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Артема Гульцьо.

Однак святкування Нового 2018 року не обійшлося без феєрверків незважаючи на заборону пускати салюти (рішення виконавчого комітету від 6 серпня 2014 року, яким забороняється використовувати піротехнічні засоби (феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові пристрої) на території Житомира до моменту завершення АТО).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: піротехніка салют феєрверк управління культури  
Матеріали по темі