Влада

Житомирська міська рада судиться з Мінфіном та МОЗ через субвенцію на зарплати медиків

26 January 2018, 12:12

У вересні минулого року Житомирська міська рада звернулась до суду із позовом до Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я щодо медичної субвенції.

У позові міська рада просить визнати протиправною бездіяльність Мінфіну та МОЗ, які «не вижили заходів, спрямованих на забезпечення розробки проекту закону про внесення змін до Закону про Державний бюджет України на 2017 рік в частині збільшення медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та надання її у повному обсязі».

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року сесія Житомирської міської ради ухвалила рішення, яким виділила на зарплату медикам 13,87 мільйонів гривень: через недостатній обсяг медичної субвенції борги медикам довелося віддавати за рахунок бюджету розвитку Житомира.

За кілька днів до сесії мер Сергій Сухомлин повідомив, що готується судовий позов до МОЗ, на сесії міської ради він уточнив, що відповідачами будуть два міністерства – охорони здоров’я та фінансів.


Скріншот з Єдиного державного реєстру судових рішень

На сесії міської ради 25 січня поточного року мер повідомив, що всього у 2017 року на погашення боргів по зарплаті медичних працівників з міського бюджету було виділено 34 мільйони гривень.

26 січня в Житомирському окружному адміністративному суді має відбутись чергове судове засідання за позовом міської ради до міністерств.


Скріншот зі списку справ, призначених до розгляду у Житомирському окружному адміністративному суді

Як повідомляв Житомир.info, у вересні минулого року медики приходили до міської ради вимагати зарплату та перекривали дорогу в центрі міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд міська рада МОЗ Мінфін медики субвенція  
Матеріали по темі