Місто

​У Житомирі за проїзд у електротранспорті можна сплачувати картками Visa та Mastercard

2 February 2018, 17:10

В електротранспорті Житомира відтепер можна буде розплачуватися усіма видами безконтактних карт - не лише Visa, але й Mastercard. Тож безготівкова оплата проїзду стане ще більш доступною.

«У вересні ми спільно з компанією Visa розпочали пілотний проект по впровадженню безконтактної оплати банківськими картками в наземному транспорті. В співпраці ми доопрацювали систему і запустили уже зараз прийом усіх банківських карток, а, не як раніше, тільки Visa. Сподіваюсь, що більше доопрацювань не буде, буде все працювати безперебійно. Відповідно, містяни можуть використовувати зручний безготівковий спосіб оплати поки що в електротранспорті. Ми працюємо над тим, щоб поширити цю практику абсолютно на весь транспорт. Ще додатковий бонус від компанії Visa, вона за власний кошт допомогла нам розробити нову схему руху електротранспорту у місті, і вона вже почала з’являтися в трамваях, тролейбусах міста Житомира. Тобто, вона розроблена на кращих світових практиках, не у вигляді картографічної схеми, прив’язаної до місцевості, а схеми, як метро: які зупинки і яка відстань до цих зупинок», - розповідає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.


Наразі понад 80% пасажирів, які оплачують свої поїздки в електротранспорті, віддають перевагу готівці. 16% платить електронними квитками. Безконтактними картками за останні 5 місяців платило менш ніж піввідсотка пасажирів.

«Банки і самі платіжні системи відверто кажуть про те, що саме безконтактних карт не так багато в населення, але та сама акція, яку проводила Visa, ПриватБанк щодо оплати безготівково. Тобто, платіжні системи у співпраці з банками, збільшують кількість безконтактних карток. Я думаю, що у будь-якому відділенні банків зараз можна отримати такі картки і їх використовувати, і зрозуміло, що ми очікуємо та прагнемо до того, щоб люди більше користувалися безготівковими, безконтактними засобами оплати», - зазначає Іван Фурлет.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2017 в житомирському електротранспорті почали працювати стаціонарні валідатори, в листопаді валідатори встановили в маршрутках, заплативши за їх придбання 2,4 млн грн. Незважаючи на це, пасажири не бажають брати квитки, а заступник мера Житомира Дмитро Ткачук назвав задачею валідаторів збільшення відсотка безготівкових розрахунків за проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електротранспорт Visa Mastercard Фурлет  
Матеріали по темі