Місто

У Житомирі продовжує зростати кількість пасажирів у тролейбусах і зменшуватися у міських маршрутках

9 February 2018, 09:46

Транспортна мережа міста складається із 17 автобусних маршрутів, 12 – тролейбусних та 1 – трамвайного. Основним перевізником залишається комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», послугами якого скористалися 47,9 млн. осіб, з яких 30,3 млн. – пасажири пільгових категорій.

Такі дані наведені у звіт про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік, який оприлюднений на сайті міської ради.

«Порівняно з відповідним періодом 2016 року обсяги перевезень міським електротранспортом зросли на 20,1%. Автобусні перевезення пасажирів в місті здійснюють 9 приватних перевізників, у тому числі 6 юридичних осіб. Щоденно на лінію виходить 165 автобусів, якими перевезено 28,8 млн. пасажирів. З метою покращення транспортного сполучення збудовано та введено в експлуатацію нову тролейбусну лінію, що з'єднала мікрорайон Маликова з центром міста. Розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво тролейбусної лінії до вул. Промислової. Капітально відремонтовано 10 тролейбусів», - інформує міська влада.

У звіті зазначено, що за 2017 рік в місті встановлено 20 зупинок громадського транспорту, а на зупинках розміщено 260 схем з графіками руху тролейбусів і трамваїв.


Також повідомляється, що в електротранспорті встановлено 20 інформаційних систем, 110 стаціонарних валідаторів та придбано 160 мобільних валідаторів для кондукторів. Запроваджено систему безконтактного розрахунку за проїзд. Електронний квиток дозволяє персоніфікувати пасажирів та контролювати обсяг виручки. Пасажири можуть розрахуватись за проїзд через смартфон, банківську картку VISA, електронною карткою (проїзним).

Нагадаємо, в електротранспорті Житомира відтепер можна розплачуватися усіма видами безконтактних карт – не лише Visa, але й Mastercard, але 83,7% пасажирів електротранспорту платять за проїзд готівкою.


Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира разом з облдержадміністрацією планує навесні цього року провести «транспортну революцію», об’єднавши міські й приміські автобусні маршрути.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт ТТУ тролейбус маршрутка пасажир  
Матеріали по темі