Політика

Нардепа від Житомира визнали потерпілим у справі про його затримання агентами НАБУ в аеропорту «Жуляни»

13 February 2018, 20:18

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скаргу нардепа від Житомира Борислава Розенблата і визнав його потерпілим у справі про затримання детективами НАБУ в аеропорту «Жуляни» 19 жовтня 2017 року, коли він намагався вилетіти до Німеччини.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на копію ухвали суду від 13 лютого.

«Керуючись ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя, - ухвалив скаргу – задовольнити. Постанову старшого слідчого … про відмову у визнанні потерпілим Розенблата Борислава Соломоновича у кримінальному провадженні № 420170000000002187 від 27.10.2017 року – скасувати», - йдеться в ухвалі суду.

Суд зобов’язав старшого слідчого «вручити пам’ятку про права та обов’язки потерпілому Розенблату Бориславу Соломоновичу».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Адвокат Розенблата Костянтин Глоба у коментарі УП зазначив, що в ухвалі суду йдеться про події, які мали місце кілька місяців тому під час затримання нардепа в літаку.

«Це був закордонний борт, не наші українські авіалінії, відповідно всі слідчі дії повинні були проходити в рамках міжнародного співробітництва. А цього не було. Він мав на це право, купив квиток. Однак детективи не дали йому це зробити, затримали, провели обшук і намагалися опитувати», - розповів Глоба.

За його словами, тепер через ці події прокуратура повинна вручити Розенблату пам'ятку. Його повинні визнати потерпілим. Це дасть йому право, зокрема, подати позов щодо незаконних дій, ініціювати слідчі та інші дії, необхідні у цьому виробництві за клопотання.


Фото «Української правди»

Нагадаємо, вранці 17 жовтня 2017 року з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня минулого року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носив електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат суд браслет бурштин НАБУ 
Матеріали по темі