Місто

Влада Житомира чекає офіційних висновків від Мінкульту щодо проекту будівництва ЦНАПу

15 February 2018, 12:18

Влада Житомира чекатиме офіційних висновків від Мінкульту щодо проекту будівництва ЦНАПу на майдані Перемоги.

Про це у коментарі Житомир.info заявив міський голова Житомира Сергій Сухомлин 15 лютого.

«Коли ми робили цей проект, ми зверталися за дозволом до Міністерства культури і воно дало нам дозвіл на використання цієї земельної ділянки під будівництво ЦНАПу. Щодо вчорашньої інформації (йдеться про те, що Міністерство культури не погодило проект, – ред.) – ми поки не бачимо висновків. Я вже доручив УЗГ підготувати дозволи, які ми в свій час отримали. Можливо, змінилась позиція Міністерства культури, але будемо чекати офіційної інформації», – сказав Сухомлин.


На його думку, такий активний спротив зумовлений тим, що підприємець, який незаконно захопив земельну ділянку, не хоче її звільняти.

«Ми відчуваємо сильний тиск по цьому проекту. Бо для людей це бізнес. Фактично, вони паразитують на цьому бізнесі впродовж десятків років, угоди оренди цієї земельної ділянки в них немає, сесія його не подовжила. Для людей це просто бізнес, збираються десятки чи сотні тисяч гривень, і, я думаю, що таким чином підгодовуються конкретні товариші, щоби просто зірвати міський проект. Це самозахоплення. Комісія з самоврядного контролю встановила, що це самозахоплення землі. Але комунальне підприємство не може застосовувати силу навіть щодо таких недобросовісних підприємців, тому чекаємо деяких рішень, щоби за допомогою виконавчої служби можна було б зробити цю роботу», – розповів міський голова.

Сергій Сухомлин зазначив, це місце для будівництво ЦНАПу обирали неспроста, проте, можливі й інші варіанти.

«Це місце має бути загальнодоступним для житомирян. Тут кінцева трамвая, тут тролейбуси, тому його й обрали. Якщо ж у нас із цим місцем щось не вийде, то підбиратимемо інше місце в центрі», – підсумував мер.

Нагадаємо, побудувати Центр з надання адміністративних хочуть біля собору, прибравши автопарковку.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2016 року управління капітального будівництва міськради провело тендер на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП, переможцем було визнане житомирське товариство «Поліська Логістична Компанія». Після реконструкції в готелі збиралися відкрити обласний ЦНАП. Проте, зі слів тодішнього першого заступника мера Житомира Олексія Ясюнецького (з 1 лютого - заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації), міська влада має намір скасувати тендер на проведення реконструкції приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП. У лютому 2017 влада Житомира «опрацьовувала концепцію» щодо окремого розміщення майбутнього Центру надання адміністративних послуг на одному з майданів в центрі міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП Міністерство культури Сухомлин 
Матеріали по темі