Місто

​Міністерство культури не погодило проект будівництва ЦНАПу в центрі Житомира, – активісти

14 February 2018, 16:59

Міністерство культури України не погодило проект на будівництво ЦНАПу в центрі Житомира.

Про це йдеться у відповіді Мінкульту на адвокатський запит, яку на своїй сторінці у Facebook оприлюднила активістка Ірина Коцюба 14 лютого.


«Департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради листом від 17.11.2017 року №993/12 надіслав на погодження до Мінкультури матеріали ІМО (історико-містобудівне обґрунтування, – ред.) по об’єкту «Нове будівництво регіонального Центру з надання адміністративних послуг» за адресою Майдан Перемоги,10 у м.Житомирі, розроблені Київським науково-методичним центром по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій, на замовлення ТОВ «П.С. Традиція». На даний час вказане ІМО опрацьоване фахівцями профільного структурного підрозділу Мінкультури, висновок щодо можливості реалізації даного проекту негативний (наразі лист про відмову в погодженні ІМО перебуває на візуванні та підписі керівництва)», – інформує заступниця міністра Тамара Мазур.

Нагадаємо, тендер на будівництво ЦНАПу оголосили 7 листопада, аукціон мав відбутися 24 листопада 2017 року. Проте, тоді підрядник так і не знайшовся.

Вже у лютому 2018 року Управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило нові торги на сайті електронних закупівель Prozorro. Очікувана вартість будівництва не змінилася – 45,6 млн грн. Кінцевим строком подання пропозицій є 22 лютого, аукціон запланували на наступний день.




Нагадаємо, побудувати Центр з надання адміністративних хочуть біля собору, прибравши автопарковку.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2016 року управління капітального будівництва міськради провело тендер на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП, переможцем було визнане житомирське товариство «Поліська Логістична Компанія». Після реконструкції в готелі збиралися відкрити обласний ЦНАП. Проте, зі слів тодішнього першого заступника мера Житомира Олексія Ясюнецького (з 1 лютого - заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації), міська влада має намір скасувати тендер на проведення реконструкції приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП. У лютому 2017 влада Житомира «опрацьовувала концепцію» щодо окремого розміщення майбутнього Центру надання адміністративних послуг на одному з майданів в центрі міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП Міністерство культури Коцюба 
Матеріали по темі