Місто

Влада відмовляє ЖБК «Атошник», який хотів отримати у Житомирі ще дві ділянки для будівництва багатоповерхівок

20 February 2018, 11:37

Влада планує відмовити ЖБК «Атошник», який хотів отримати ще дві земельні ділянки для будівництва багатоповерхівок – на Київській,86 та на Польовій.

Відповідний проект рішення сесії 19 лютого опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши клопотання юридичних осіб, на підставі Земельного кодексу України, Законів України: «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про землеустрій», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про Державний земельний кадастр», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», Наказу Державного комітету України із земельних ресурсів № 548 від 23.07.2010 року «Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель», міська рада вирішила відмовити юридичним особам в наданні дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення.

В додатку мова йде про три земельні ділянки, на які претендували дві юридичні особи. Зокрема, житлово-будівельний кооператив «Атошник» звертався щодо виділення землі під будівництво багатоквартирних житлових будинків: просили 0,2 га на вул.Київська, 86 та 8 га в районі вулиць Корольова та Космонавтів. ТОВ «Фірма «Одяг» просило 0,05 га на вул.Павла Сингаївського, 4 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.


ЖБК «Атошник» відмовляють, бо згідно Генерального плану частина земельної ділянки на Київській, 86 розташована в межах червоних ліній перспективного розвитку вул. Івана Мазепи. А 8 га на Польовій знаходяться в зоні підприємств 5-го класу шкідливості.


Фірмі «Одяг» відмовляють та нагадують, що передача в оренду вільних від забудови земельних ділянок, які перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів.

Нагадаємо, зараз ЖБК «Атошник» будує багатоповерхівку на вул.Князів Острозьких, 59, в якій частину квартир викуплять учасники АТО: в серпні минулого року урочисто заклали капсулу з побажаннямі на місці майбутнього будинку. Один із засновників ЖБК та заступник голови однойменної ГО Сергій Артьомов є членом виконкому Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2016 року міськрада віддали земельну ділянку по вул. Князів Острозьких, 59 під будівництво ЖБК «Атошник», уклавши договір суперфіцію на безоплатне користування земельною ділянкою площею 0,1734 га. Наприкінці березня 2017 року земельну ділянку по вулиці Князів Острозьких, 59 почали обносити парканом. Зведення багатоквартирного житлового будинку на Князів Острозьких, 59 планували завершити у ІІ кварталі 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля ГО "Атошник" житло  
Матеріали по темі