Місто

Житомирський державний університет нарешті обрав ректора

22 February 2018, 16:18

22 лютого у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулися вибори ректора.

Претендентів на посаду очільника вишу було двоє. Голосування відбувалося у актовій залі головного корпусу вишу. Після закриття дільниці, о 15:00 в університеті розпочався підрахунок голосів.

Отже, переможцем у виборах та новим ректором стала доктор наук, завідувач кафедрою ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття Галина Киричук - «за» 351 голос. За в о. ректора, кандидата історичних наук, доцента Андрія Шевчука віддали 241 голос.

Кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, склала 603 особи з 621 виборця. Результати виборів затверджені Протоколом № 7 від 22 лютого 2018 року Виборчої комісії з проведення виборів ректора Житомирського державного університету імені Івана Франка.

На своїй сторінці у Facebook, один з кандидатів на посаду ректора ЖДУ, Андрій Шевчук, дякує команді за підтримку.

«Що ж, вина полягає тільки на мені. Не ВСЕ зробив так як потрібно. Але у вічі людям МОЖУ дивитися сміливо. Дякую всій команді за підтримку і розуміння. Ми були НАЙКРАЩІ. Попереду переосмислення... і рух ВПЕРЕД», - написав Андрій Шевчук.

Нагадаємо, для перемоги новому ректорові потрібно було набрати 50% голосів плюс один голос. Участь у голосуванні брали усі штатні викладачі, частина обслуговуючого персоналу, а також студенти – 15% від кількості викладачів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському державному університеті ім. І. Франка 12 жовтня відбувся І тур виборів ректора. Увечері вже були відомі попередні результати голосування. 20 жовтня відбувся другий тур голосування за нового ректора ЖДУ ім.І. Франка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ ректор вибори  
Матеріали по темі