Політика

​Житомирський депутат-свободівець врятував комісію свого однопартійця від розпуску

1 March 2018, 17:40

Депутат фракції ВО «Свобода» Геннадій Махорін перейшов з гуманітарної комісії до регламентної.

Його звернення про перехід було включене до порядку денного сесії Житомирської міської ради, яка проходить 1 березня.

«Звернення депутата міської ради Махоріна Геннадія Леонідовича щодо переведення його з постійної комісії із соціально-гуманітарних питань до постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції», - зачитав назву додаткового питання мер Сергій Сухомлин.

Він повідомив, що погоджувальна рада підтримала дане звернення.

Депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко закликала колег не підтримувати це звернення, але їй нагадали, що це воля депутата, і саме вона була першою з депутатів, хто перейшов з однієї депутатської комісії до іншої.

Зрештою, депутати підтримали заяву Геннадія Махоріна, і тепер у комісії, яку очолює свободівець Сергій Онищук, три депутати.

Нагадаємо, проект рішення сесії про зміни в організації роботи постійних комісій Житомирської міської ради був оприлюднений на сайті міської ради 29 січня 2018.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії міської ради 25 січня 2018 депутати говорили про ліквідацію регламентної комісії, в якій немає необхідного мінімуму з трьох депутатів. Зараз в регламентній комісії лише два депутати – голова комісії, представник ВО «Свобода» Сергій Онищук та депутатка від Блоку Петра Порошенка Ольга Блажкевич. У жовтні 2017 року депутат від БПП Анатолій Сахневич захотів перейти з регламентної комісії до бюджетної.

На сесії міської ради 14 грудня 2015 року депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко відмовилася очолювати регламентну комісію міської ради через те, що у назву додали слова про антикорупційну діяльність. Після чого керівник обласного осередку РПЛ Ілля Смичок написав, що вона зрадила виборців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада комісія Махорін  
Матеріали по темі