Влада

Житомирянин після усного попередження сплатив більше 160 тис. грн аліментів, які заборгував майже за три роки

16 March 2018, 16:04

Після усного попередження житомирянин, який заборгував більше 160 тис. грн аліментів майже за три роки, сплатив суму в повному обсязі.

Про це 16 березня повідомила прес-служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Піклування про дитину – обов’язок обох батьків, від якого вони не мають права ухилятися, навіть якщо дитина проживає з одним із них. Певне, так не вважав житомирянин, який заборгував малолітній доньці за неповних три роки понад 163 тисячі гривень аліментів. Чи довго б так тривало – невідомо, якби не ті суттєві механізми, які запустив у дію новий закон #ЧужихДітейНеБуває. Вистачило лише усного попередження від працівників Богунського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області недбайливому батьку про відповідальність, яка чекає на нього у разі непогашення боргу, як одразу ж наступного дня усі аліментні кошти в повному обсязі були перераховані дитині», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за неповних два тижня березня 2018 року кількість проваджень про стягнення аліментів у Житомирській області зменшилась на 455.

3 березня 2018 року в Хорошівському районі Житомирської області мобільна група за участю начальника головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександра Грабара «вибивала» аліменти з боржників. Вже 13 березня стало відомо про погашення чергового боргу в розмірі 12 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти юстиція  
Матеріали по темі