Місто

Директор Житомирського водоканалу розповів, чи не погіршилась якість води через весняний паводок

20 March 2018, 12:11

У місті Коростень Житомирської області через паводки на річці Уж якість сирої води, яка подається у крани містян, погіршилась у більш як 4 рази.

Про це 20 березня повідомив офіційний сайт міста Коростень.

«У зв’язку з паводком та різким рівнем підняття води в річці заступник міського голови Якубовський Л.П. перевірив роботу КП «Водоканал». Рівень води в р. Уж збільшився на 1,2 м. Відповідно і погіршились якісні характеристики сирої води (у понад 4 рази), яку підприємство використовує у виробництві питної води господарського призначення для централізованих систем водопостачання», - поінформував сайт і попередив споживачів про обмежену подачу води через збільшення кількості промивок фільтрувального матеріалу на фільтрувальних станціях водопідготовки.

Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» міської ради Андрій Нікітін у коментарі Житомир.info 20 березня повідомив, що в Житомирі якість води через танення снігу та паводки на річці Тетерів не погіршилася.

«Дійсно, такий прикрий факт має місце для всіх водоканалів, які беруть воду з річок. Сніг тане, і у воду потрапляє додаткове забруднення. Мені знайома така ситуація, але не без задоволення констатую, що на сьогодні в Житомирі немає таких проблем. Якість води, яка подається по мережам у квартири містян, не відрізняється від тієї, яка була в морози. Незабаром ми знову чекаємо відлигу, і якість може погіршитися, але поки всі показники в нормі», - розповів Андрій Нікітін.

Погіршення якісних характеристик сирої води у водоканалі традиційно очікують наприкінці літа, коли стоятиме спека та «цвістимуть» водорості. Воду приводитимуть у відповідність поки єдиним ефективним способом – збільшенням дози реагентів.

«Цей період зазвичай не перевищує двох тижнів. Взагалі житомирянам доведеться потерпіти до 2020 року, коли тоді буде проведена реконструкція мереж, і проблема з якістю води, сподіваюся, зникне», - резюмував керівник водоканалу.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року члени Житомирського виконкому перевірили стан та якість води на дамбах та очисних спорудах водоканалу. Про реконструкцію водопровідних та каналізаційних очисних споруд розповідав у відповіді на петицію в листопаді 2017 року заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода Нікітін  
Матеріали по темі