Місто

У шести житомирських школах запрацювали медіатеки, кошти на які виділили в липні 2017

20 March 2018, 15:26

У навчальних закладах Житомирської області вже переобладнали 9 сучасних медіатек, створення ще 12 бібліотек нового зразка запланували до 1 вересня 2018 року.

Про це 20 березня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на управління освіти і науки.

«Сьогодні в області функціонує 9 медіатек – 6 у Житомирі, по 1 у Хорошівській, Гришковецькій та Коростишівській гімназіях. Ще 12 медіатек в області плануємо переобладнати до 1 вересня», – сказали в управлінні.

За інформацією управління, у лютому відкрили медіатеку у ЗОШ №7 імені Валерія Бражевського у Житомирі, яка сполучена зі шкільною бібліотекою, простір огороджено скляними панелями. Також у березні доукомлектували технікою та меблями медіатеку в Коростишівській гуманітарній гімназії №5 ім. Т.Г. Шевченка.

«Переобладнання сучасних медіатек відбувається в рамках Меморандуму про співпрацю з розвитку інклюзивного середовища, підписаного між Благодійним фондом Порошенка та Житомирською обласною державною адміністрацією. На Житомирщині у 2017 році розпочато роботу з реалізації проекту реконструкції шкільних бібліотек у сучасні медіа теки», - нагадує прес-служба.

За даними ОДА, вартість типового проекту облаштування медіатеки в навчальному закладі із врахуванням будівельних робіт складає 400,0 тис. грн. До кінця 2018 року голова ОДА Ігор Гундич анонсував відкриття 18 медіатек у школах області.

Як пояснював влітку 2017-го тодішній заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов, медіатека – це місце, де дитина зможе працювати з медіа файлами та інформацією. Медіатека обладнана точкою доступу до Wi Fi, комп’ютерами, принтерами. Учні зможуть шукати інформацію в Інтернеті для виконання завдань. Кабінети обладнані зручними диванами, щоб діти, які приходять зі своїми гаджетами, могли працювати з ними.

Нагадаємо, в липні 2017 року влада Житомира обіцяла створити медіатеки у загальноосвітніх школах № 6, 7, 28, 30, гуманітарній гімназії №23 та міському колегіумі. Депутати підтримали цю пропозицію, проголосувавши за виділення 1 млн 992,4 тис. грн на ці потреби.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2017 року Марина Порошенко та Геннадій Зубко оглянули новостворену медіатеку в житомирській школі №28, а в лютому 2018-го відкрили медіатеку на базі ЗОШ №7 у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медіатека школа освітній простір  
Матеріали по темі