Влада

Житомирський картонний комбінат підписав з містом меморандум про соціальну відповідальність та співпрацю

20 March 2018, 18:29

Реалізація соціальних ініціатив, співпраця із органами місцевого самоврядування та підтримка реалізації проектів жителів мікрорайону «Паперова фабрика» - про це 20 березня домовились керівники Житомирського картонного комбінату та мер Житомира Сергій Сухомлин. Місто та підприємство підписали меморандум, відповідно до якого, за словами керівництва заводу, виграють місцеві мешканці.

«Ми за довгі роки розвитку вийшли на той етап, коли ми вже маємо можливість допомагати не тільки розвиватися і виплачувати заробітну плату, а також брати активну участь у соціальному житті району і міста. Ми відчуваємо відповідальність, заробляємо гроші і маємо можливість допомагати. Тому ми вирішили взяти активну участь в житті громади. Основний посил в тому, щоб зрозуміти, що необхідно, в першу чергу, району та його жителям і надати допомогу в організації. Спільно з громадою і з огляду на можливості влади», - розповідає комерційний директор Житомирського картонного комбінату Вадим Ліскі.


У Житомирі існує кілька великих підприємств, які, окрім сплати податків до місцевого бюджету, беруть активну участь у багатьох міських програмах. Мер Житомира переконаний: таких прикладів можна навести безліч і від цього місто лише виграє.

«Таке ставлення викликає повагу, і бізнес все частіше йде на такі програми. Принаймні, коли ми говоримо з іноземними інвесторами, то вони більш відкрито спілкуються. Відсутність будь-яких поборів з боку органів державної влади, місцевого самоврядування, дає їм можливість йти назустріч і брати участь в соціальних проектах в місті Житомирі. Це дорога з двостороннім рухом і в підсумку виграють жителі міста», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, підписання меморандуму та реалізація соціальних ініціатив Житомирського картонного комбінату дозволить зняти усі непорозуміння між підприємством та жителями мікрорайону.

«Картонний комбінат показує свою соціальну відповідальність, в першу чергу, перед жителями цього мікрорайону. Сьогоднішній меморандум з картонним комбінатом – це початок діалогу між містом, соціально-відповідальним бізнесом і жителями цього мікрорайону. Я думаю, що тут розуміння буде досягнуто і від цього виграють усі сторони», - вважає Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, першою складовою частиною угоди про колективно-соціальну відповідальність, яка розроблялася між Житомирським картонним комбінатом та міською владою, стало шефство підприємства над дитсадком №3.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада минулого року після виступу жителів мікрорайону «Паперова фабрика» на сесії Житомирської міськради, мер Сергій Сухомлин запропонував влаштувати зустріч представників міської влади, ініціативної групи жителів мікрорайону з керівництвом комбінату. 10 листопада створили робочу групу, яка мала з'ясувати, хто передав ліс на околиці Житомира у приватну власність. 23 листопада представники картонного комбінату знову зустрічалися з активістами, які відстоюють ліс на околиці Житомира. 1 березня цього року захисники лісу біля колишньої паперової фабрики знову з плакатами приходили на сесію міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум паперова фабрика ЖКК Сухомлин  
Матеріали по темі