Влада

​Газета «Житомирщина» отримає майже 300 тис. грн за публікацію офіційних матеріалів Житомирської міськради

5 April 2018, 10:49

Товариство з обмеженою відповідальністю «Редакція газети «Житомирщина» розміщуватиме на своїх сторінках матеріали Житомирської міськради. За послуги до кінця року товариству заплатять 268 тисяч гривень (очікувана вартість становила 300 тис. грн).

Договір з редакцією видання, яке позиціонує себе як обласна офіційна громадсько-політична газета, виконавчий комітет Житомирської міської ради в особі міського голови Сергія Сухомлина уклав 4 квітня 2018 року (ProZorro).

Єдиним конкурентом «Житомирщини» у повторних торгах (перший тендер був оголошений у січні 2018 року і не відбувся через невідповідність документів учасників) була редакція газети «Ехо» (Відлуння»). Пропозиція «Ехо» обидва рази була відхилена через невідповідність вимогам тендерної документації. Приватне підприємство «Медіа ресурс» (газета «20 хвилин») в лютневих торгах участі не брало.


Таким чином, до кінця 2018 року газета «Житомирщина» зобов’язується розміщувати на своїх сторінках офіційну інформацію органів місцевого самоврядування Житомира – раз на тиждень, а за потреби двічі. У документах також йдеться, що тижневий наклад видання становить 21,5 тисячі примірників, газета виходить українською мовою двічі на тиждень у Житомирі та області. Редактором газети від травня 2017 року є Григорій Павлов.


У березні 2018 року Центр демократії та верховенства права відніс газету «Житомирщина» до 20-ки нероздержавлених комунальних видань. Однак, за даними платформи для роботи з державними відкритими даними Opendatabot, 6 червня 2017 року було зареєстроване товариство «Редакція газети «Житомирщина», співзасновниками якого є 23 члени колективу зі статутними внесками 13 тис. 934 гривні від кожного. Товариство є платником ПДВ.

Нагадаємо, у грудні 2017 року влада Житомира вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» та припинити випуск газети «Місто» у зв’язку з неефективністю. Зі слів начальниці управління по зв’язках з громадськістю Ольги Приходченко, у 2016 році на підтримку діяльності цього комунального підприємства витратили 1 млн 182 тис. грн, у 2017 – 1 млн 257 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про припинення комунального підприємства "Інформаційно-видавничий центр Житомирської міськради" депутати ухвалили на сесії 18 грудня 2017 року.

У січні 2018 влада Житомира проводила відкриті торги на закупівлю послуг з друку своїх матеріалів, в якому взяли участь редакції газет «Ехо», «Житомирщина» та газета «20 хвилин», однак торги не відбулися через невідповідність документів учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Житомирщина" газета друк тендер  
Матеріали по темі