Здоров'я

Лікаря треба обирати не просто того, який сподобався, а який ближче до дому, - житомирський педіатр

5 April 2018, 18:25

Підписуючи угоду з сімейним лікарем чи педіатром, пацієнти мають зважати на відстань від місця свого проживання до медичного закладу.

На цьому під час «Теми дня» на Житомир.info 5 квітня наголосили гості студії - завідуюча амбулаторією загальної практики-сімейної медицини №7 м. Житомира Наталія Крошко та завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини, лікар-педіатр Галина Лобова.

«Під час укладання угоди лікар найперше цікавиться місцем проживання пацієнта, тому що на майбутнє людина може захворіти, лежати з високою температурою, і буде потреба викликати лікаря додому. Тому лікар повинен знати, в якому районі проживає хворий і як далеко це від лікарської дільниці», - зауважила Наталія Крошко.

«Хотілося, щоб пацієнти підходили до вибору лікаря відповідально, не лише за поняттям «сподобався», тому що відстань до лікаря може бути дуже великою і майже нереальною з точки зору обслуговування. Тому бажано, щоби була територіальна приналежність до поліклініки, а якщо ця умова не виконується, то хоча б не так далеко від місця проживання. Особливо це стосується маленьких пацієнтів, дітей першого року життя і до 5 років. Це складний період, «порохова бочка», коли під час захворювання може швидко наростати негативна динаміка. Для якісного надання медичної допомоги людям слід звертати увагу на ці три фактори: доступ, своєчасність і якість надання допомоги», - наголосила Галина Лобова.

Повністю ефір з лікарями дивіться тут

Нагадаємо, житомиряни вже підписують угоди з лікарями: відеосюжет тут.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня розпочинається приписна кампанія з укладання договорів з лікарями. Житомиряни можуть облради лікаря на новоствореному сайті КП «Центр первинної медико-саніторної допомоги». Як підписати декларацію з сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медицина медична реформа лікар  
Матеріали по темі