Місто

​Влада Житомира обіцяє, що на нових комунальних автобусах не затримаються водії, які звикли «махлювати»

16 April 2018, 16:50

На нових комунальних автобусах Житомира будуть жорсткіші умови, ніж у приватних перевізників.

Про це в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 16 квітня розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Ми розпочали набір водіїв завчасно. Кандидати подавалися щев лютому, зараз їх подзвонюють, дехто вже здав тест на правила дорожнього руху. Треба хоча б 2,5 водія на автобус. Станом на початок березня кількість заявок була більше 100, дехто вже передумав працювати в ТТУ. У мене немає абсолютно ніяких ілюзій щодо того, хто ці кандидати і чи пройдуть вони іспити і кваліфікаційні вимоги. Ми розуміємо, що частину вже на старті ніхто не візьме. По решті водіїв будемо бачити. Гадаю, у перші ж місяці буде сильна ротація, тому що кандидати, які є сьогодні водіями маршруток, мають свої стереотипи роботи. І можу запевнити, що так, як вони працювали у приватних перевізників, у ТТУ таких умов точно не буде. Ніхто не дасть забирати виручку спочатку собі, а потім здавати в касу, всі пасажири будуть обліковуватися, заправка транспортного засобу здійснюватиметься на підприємстві. Тому можливостей для додаткових маніпуляцій не буде, і якщо хтось розраховує на ці речі, то вони будуть присікатися, і з такими людьми ми будемо прощатися у перші ж місяці. Буде доволі жорсткий відбір. Хто хоче чесно і віддано працювати, така можливість буде», - сказав Дмитро Ткачук.

На запитання, коли можна буде побачити в Житомирі нові комунальні автобуси, заступник міського голови відповів: до кінця квітня.

«Не хотілось би називати конкретну дату, бо зараз тривають певні бюрократичні речі, як-от проплата, постановка на облік, отримання номерних знаків та страхування. За цей тиждень, гадаю, всі ці нюанси буде узгодимо, і до кінця квітня ці автобуси будуть поставлені на майданчик ТТУ в повній кількості 17 одиниць. Вони вже виготовлені, розмитнення пройдене», - сказав Ткачук.

За прогнозами заступника мера, виїхати на маршрут нові білоруські МАЗи можуть вже в травні.

Нагадаємо, перші 17 автобусів, придбані для Житомира в лізинг, вийдуть на один цілісний маршрут.

Повний ефір передачі можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської міської ради із другої спроби затвердили договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів для Житомирського трамвайно-тролейбусного управління на сесії міської ради 12 квітня. Для того, щоб місто змогло усе ж таки закупити транспорт, міському голові Сергію Сухомлину довелось робити 10-хвилинну перерву і повторно ставити питання на голосування.

Нагадаємо, 64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ депутати міської ради виділили під час позачергової сесії 25 січня 2018 року. Також депутати дали дозвіл на закупівлю рухомого складу в лізинг. Передбачалося, що нові автобуси для Житомирського ТТУ можуть з’явитися вже навесні 2018 року. В лютому мер їздив на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планує закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тема дня МАЗ Ткачук лізинг ТТУ  
Матеріали по темі