Суспільство

​Заступник міністра в Новограді-Волинському відкрила дитбудинок сімейного типу, придбаний за 1,7 млн грн родині з 5 дітьми

26 April 2018, 10:11

У місті Новоград-Волинський Житомирської області з’явився дитячий будинок сімейного типу.

Про це 25 квітня повідомив сайт Житомирської облдержадміністрації.

«Відкриття відбулося 25 квітня за участю заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної, начальника відділу сімейних форм виховання департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Інни Гончарук, заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Лагути та міського голови Новограда-Волинського Віктора Весельського», - інформує ОДА.

За даними прес-служби, дитячий будинок сімейного типу родини Щавлінських Павла Вікторовича та Жанни Петрівни був створений у лютому 2018 року. Родина взяла на виховання 5 дітей. У подальшому ще дві дитини зможуть отримати сімейний затишок у цій родині.

Житло для будинку сімейного типу придбали за кошти субвенції з державного бюджету в сумі 1 млн 709 тис. грн та при співфінансуванні з бюджету міста Новоград-Волинський у 250 тис. грн.

«На території Новограда-Волинського функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховується 9 дітей, та 1 дитбудинок сімейного типу, куди влаштовано 5 дітей», - інформує ОДА.

Нагадаємо, 15 лютого 2018 року влада Житомира купила будинок для багатодітної родини працівника патрульної поліції Світлани Зіляк, яка сама виховує 9 дітей. У березні місто придбало дім для родини, яка виховує шістьох хлопчиків, троє з яких – сироти.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі батьки-вихователі житомирського будинку сімейного типу через Верховний Суд намагаються повернути 4-річну дівчинку, яку віддали матері.

Житомир.info

Фото з сайту ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будинок сімейного типу прийомна сім'я будинок  
Матеріали по темі