Влада

Понінківська фабрика готує реконструкцію очисних, яка коштує 16,4 млн грн, - Житомирська ОДА

22 June 2018, 16:29

Понінківська картонно-паперова фабрика за рік розробила проект реконструкції очисних споруд загальною вартістю 16,4 млн грн, документ вже пройшов відповідну експертизу.

Про це розповіли 21 червня на спільному засіданні комісії ТЕБ та НС двох областей під керівництвом голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового – інформує 22 червня прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Фабрика підготувала проект реконструкції, який пройшов експертизу. Підприємство готове до протоколу додати графік виконання робіт з реконструкції очисних. Ми домовилися, що тільки тоді підпишемо протокол. Сам графік буде опублікований», – сказав Ігор Гундич.

Присутні заслухали представників екологічної інспекції, Понінківської фабрики, влади та громадськості. Усі Пропозиції будуть внесені до протокольного рішення.

«Голові Понінківської ОТГ доручили завершити реконструкцію очисних споруд у селі Полонне, а керівники Полонської та Баранівської РДА мають залучити науковців та розглянути питання оздоровлення річок», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 червня 2018 року представники громадських організацій, активісти, небайдужі мешканці Новограда-Волинського, депутати міської та районної рад перекривали рух транспорту на автомобільному шляху міжнародного значення Київ-Чоп з вимогою припинити забруднення річок Хомора та Случ ТОВ «Понінківською картонно-паперовою фабрикою».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2016 року у місті Баранівка Житомирської області на березі річки Случ щодня з’являлася мертва риба. У червні 2016 року тодішній голова Житомирської ОДА Сергій Машковський влаштував «ревізію» на Понінківській картонно-паперовій фабриці, звідки через несправні очисні споруди неочищені стоки потрапляли в річки Хомора та Случ. У липні цього ж року міністр екології та природних ресурсів закликав житомирських активістів патрулювати річку Случ, 10 травня 2017 року у селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, вимагаючи вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА річка забруднення екологія Хомора Случ  
Матеріали по темі