Місто

Інтерактивна карта проектних пропозицій до бюджету участі Житомира: найактивніші – центр, Польова і Промавтоматика

10 July 2018, 17:01

Цього року житомиряни подали 104 проектні пропозиції до бюджету участі. За інформацією міської ради, загальна вартість поданих проектів – 93 млн 441 тис 454 грн.

«Бюджет участі в Житомирі почали запроваджувати у 2016 році. Розпочинали з суми трохи більше дев’яти мільйонів, зараз на 2018 рік сума збільшилася до 15 млн грн. 40 % цих коштів віддалося на реалізацію загальноміських (великих) проектів і 60% – на локальні (малі проекти). Досить цікавий і, на мій погляд, правильний поділ коштів на місцеві проекти. Які відсотки на які проекти спрямовувати вирішували члени Координаційної ради», - зазначив голова Координаційної ради бюджету участі Андрій Шелестюк.

11 липня на засіданні Координаційної ради буде розглянуто всі подані проекти. Потім вони будуть проходити перевірку на можливість реалізації виконавчими органами міської ради.

Голосування за проекти відбудеться з 1 по 10 жовтня.

Житомир.info вирішив показати на інтерактивній карті подані 104 проекти. Виявилося, що найбільше пропозицій стосуються центру міста, активними були також жителі Польвої, Промавтоматики, Маликова та Крошні.


Нагадаємо, серед проектів, які опубліковані на сайті Бюджет участі Житомира, є безкоштовна електрозаправка для житомирян, облаштування спортивних майданчиків, удосконалення благоустрою гідропарку, аквапарк, тенісний корт, рельєфний велосипедний трек, насадження та вирощування дерев, будівництво парковки, тощо.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року влада Житомира отримала 99 пропозицій до бюджету участі, до голосування потрапило 60 проектів. Переможцями бюджету участі в 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав житель мікрорайону Маликова Валерій Онопрієнко, депутат Житомирської міської ради 2010-2015 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі проект інфографіка карта  
Матеріали по темі