Місто

​Житомирський виконком сперечався за дві липи на Київській, які заважають будівництву торговельно-офісного центру

11 July 2018, 11:26

Члени виконкому вирішили поки не надавати дозвіл на зрізання двох 40-річних лип на вул. Київська, 40, які заважають заїзду на будівельний майданчик нового торгово-офісного центру.

Питання розглядали на черговому засіданні міськвиконкому 11 липня.

«Комісією з обстеження зелених насаджень в м. Житомирі, на землях загального користування, за адресою: вул. Київська, 40 виявлено 2 (два) дерева породи «липа», які знаходяться в незадовільному та доброму стані, але потребують видалення у зв'язку з влаштуванням заїзду на будівельний майданчик. За наслідками обстеження складено відповідний акт з нарахуванням відновної вартості за вказані в акті дерева у сумі 6391 грн 20 коп.», - зазначається в акті обстеження зелених насаджень.

Деякі члени виконкому пропонували зобов’язати ТОВ «Полісся Інвестбуд» за власні кошти висадити дерева, інші говорили, що це справа «Зеленбуду», а бізнес має займатися бізнесом і сплатити відновну вартість. Представника забудовника запрошували на засідання виконкому, але він не прийшов.

«Давайте запросимо представника забудовника, вислухаємо. Я пропоную сьогодні зняти це питання і розглянути на наступному засіданні виконкому», - запропонував мер Сергій Сухомлин.

Члени виконкому таку пропозицію підтримали, згадали й про дерева біля колишнього ресторану «Смоленськ» і попросили доповісти про ситуацію з відновленням насаджень, які дозволили зрізати. Крім того, секретар міської ради Наталія Чиж запропонувала заслухати інформацію КП «Зеленбуд».

«Нехай нам дадуть довідку: скільки дерев було зрізано за останні 5 років і скільки висаджено, щоб ми розуміли, куди ми рухаємося», - сказала Наталія Чиж.

Нагадаємо, в березні 2018 року на Київській почали огороджувати парканом двоповерховий будинок, замість якого планують звести семиповерховий торговельно-офісний центр.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року з'явилася інформація, що в центрі Житомира побудують семиповерховий торгівельно-офісний центр у стилі біо-тек. В лютому 2018 в реєстрі Державної архітектурно-будівельної інспекції опублікована декларація про початок будівельних робіт на Київській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: липа торговельно-офісний центр виконком  
Матеріали по темі