Влада

Робоча група домовилась про підписання Меморандуму між інвестором і місцевою громадою щодо звіроферми в Житомирському районі

16 July 2018, 15:55

16 липня на засіданні робочої групи під головуванням голови регламентної комісії, очільника фракції ВО «Свобода» в облраді Сидора Кізіна врегулювали проблемне питання між інвестором ТОВ «Профуна» та Сінгурівською сільською радою.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Сторони узгодили пункти Меморандуму про співпрацю, згідно з яким вони зобов’язуються діяти в рамках сприяння розвитку інвестиційної діяльності в межах чинного законодавства України та забезпечення соціально-економічного розвитку й екологічного благополуччя території Сінгурівської сільської ради.

«У травні було створено робочу групу при регламентній комісії, і достатньо багато роботи було здійснено за цей час – переговори, узгодження позицій. Сьогодні вже було відшліфовано фінальний текст Меморандуму про взаєморозуміння між інвестором і місцевими органами влади. Сподіваюсь, що до п’ятниці Меморандум буде підписаний. Приємно відзначити, що інвестор виконав усі передбачені законодавством процедури, а також відповідально поставився до роботи з громадою. На підприємство були запрошені представники громади, депутати сільради, й вони на власні очі побачили процесвиробництва й переконались, що немає ні нестерпного смороду, на який вказували раніше, ні забруднення довкілля. Після цього зникло нерозуміння і настороженість щодо інвестора», – зазначив Сидір Кізін.

Окрім цього, голова робочої групи вказав на можливість створення робочих місць на підприємстві для громади.

«У таких випадках не буває ситуацій, що хтось переміг і хтось зазнав поразки, тут мають перемогти дві сторони: в першу чергу – громада, а також інвестор. Зараз в Україні ми бачимо відтік кадрів: люди їдуть на такі ж самі ферми в Польщу чи ще десь у Європу замість того, щоб працювати тут. Наше завдання – зробити так, щоб у нас створювались ці робочі місця й розширювались виробництва. В Україні достатньо складне законодавство: півроку тому був прийнятий закон, якийвимагає проходження процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД). Після того, як вона відбудеться на зазначеному підприємстві, буде можливим розширення виробництва, яке буде обов’язково погоджено з громадою, і як наслідок –створення нових робочих місць», – наголосив голова робочої групи Сидір Кізін.

Нагадаємо, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 7 червня 2018 року створив робочу групу для врегулювання проблемних питань між інвестором ТОВ «Профуна» та Сінгурівською сільською радою.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2017 року ОДА повідомила, що в селі Сінгури Житомирського району голландська компанія будує звіроферму, де будуть утримувати до 55 тис. норок. Після запиту депутата Житомирської облради Олега Пінського на сесії 7 березня 2018 року відповідні органи перевірили роботу звіроферми. У квітні 2018 року депутати Сінгурівської сільради звернулись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звіроферма Кізін робоча група  
Матеріали по темі