Влада

Голова Житомирської облради створив робочу групу для врегулювання проблемних питання між «норковим» інвестором та сільрадою

12 June 2018, 16:07

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма створив робочу групу для врегулювання проблемних питань між інвестором ТОВ «Профуна» та Сінгурівською сільською радою.

Відповідне розпорядження, яке Ширма підписав 7 червня, 11 червня оприлюднили на сайті облради.

«Враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від 17.05.2018 утворити робочу групу з врегулювання проблемних питань між інвестором ТОВ «ПРОФУНА» та Сінгурівською сільською радою Житомирського району. Робочій групі поінформувати постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності про результати роботи. Контроль за виконанням розпорядження покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності», - зазначається у документі.

Робочу групу очолює голова регламентної комісії, керівник фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін. У складі робочої групи є також депутат облради від Опозиційного блоку Раїса Гула, яка проживає в Житомирському районі, та депутат від УКРОПу Олег Пінський, який виступає проти роботи звіроферми ТОВ «Профуна», де розводять норок.




Нагадаємо, в серпні минулого року ОДА повідомила, що в селі Сінгури Житомирського району голландська компанія будує звіроферму, де будуть утримувати до 55 тис. норок. Після запиту депутата Житомирської облради Олега Пінського на сесії 7 березня 2018 року відповідні органи перевірили роботу звіроферми. У квітні 2018 року депутати Сінгурівської сільради звернулись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2018 інвестор Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про будівництво в Коростишівському районі норкової ферми на 5 тисяч маточних голів. 10 червня люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми. 11 червня керівник апарату ОДА Олексій Шатило повідомив, що на законодавчому рівні діяльність таких ферм в Україні не заборонена, тому й підстав для відмови інвестору у веденні такої підприємницької діяльності немає

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада розпорядження робоча група звіроферма норка Сінгури  
Матеріали по темі