Влада

На водоканали Житомирської області почали завозити хлор з Румунії, - ОДА

24 July 2018, 18:43

Водоканали у містах обласного значення та м. Житомир мають достатньо запасів хлору і ситуація повністю контрольована. Водночас підприємства продовжують шукати альтернативні рішення для очищення води.

Про це йшлося під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС 24 липня – інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Нещодавно Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено, а також паралельно йдуть поставки хлору з Румунії. За інформацією заступника директора департаменту регіонального розвитку – начальника управління ЖКГ ОДА Тетяни Вареми, у результаті співпраці із Румунією вже завезли першу партію хлору і КП «Бердичівводоканал» отримав 1 тонну. Ще 4 тонни невдовзі доставлять на КП «Житомирводоканал». Таким чином на водоканалах міст обласного значення та Житомира зберігається достатньо запасів хлору, які використовуватимуть для очищення води», - йдеться у повідомленні.

Наразі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Житомирщини продовжують шукати інші варіанти для процесу знезараження питної води. Так, у м. Коростень розробили проект щодо переоснащення водоканалу для можливості використання гідрохлориду, що є альтернативою для очищення води.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін поінформував, що у зв’язку із зупинкою «Дніпроазаоту» житомирський водоканал може забезпечити очистку води рідким хлором до 10 серпня 2018 року, а після цієї дати підприємство здатне очищати воду гіпохлоритом натрію, однак це зможе покрити приблизно 50% від потреби. Керівники водоканалів міст обласного підпорядкування запевняли, що не будуть обмежувати подачу води і чекатимуть вирішення питання на державному рівні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА водоканал хлор Румунія  
Матеріали по темі