Події

Екс-голова Бердичівської райради Максим Самчик розповів подробиці розбійного нападу на його родину

25 July 2018, 18:33

Під ранок 25 липня невідомі вдерлися до будинку колишнього голови Бердичівської райради Максима Самчика та напали на його родину: дружину, дітей та тещу. Усіх членів сім’ї зв’язали, дорослих катували праскою, дітям погрожували ножем, розбійники вимагали віддати гроші та золото. Потерпілі з острахом згадують, як усе відбувалось.

«Двоповерховий будинок у нас. На першому поверсі – мама дружини, на другому – ми з сім’єю. З того, що сказала мама, то через її вікно, яке було відкрите, забігла людина, а потім запустила інших і почалося. Навіть згадати моторошно. Я прокинувся від того, що по сходам піднімались люди в чорному одязі, в масках, отримав декілька ударів в обличчя. Нас потім зв’язали, і це продовжувалося десь півтори години. Час дуже повільно йшов, повірте. Зв’язали родину, ми не бачили, що було внизу з мамою. Але вона вже в лікарні, їй найбільше дісталося. Методи колишні, як кажуть: праски гарячі клали на тіло у декількох місцях. У неї дуже великий відсоток тіла обпечений. Дружині, коли поруч біля неї діти, старалися «бити на жалість»: погрожували ножами, погрожували, що вб’ють дітей. Справа в тому, що ми – звичайні пересічні громадяни, ми маємо сільське господарство, маємо свій хлів, маємо декілька гектарів землі. І сьогодні люди, які це роблять, вони знищують уже не середній клас, а, мабуть, саму нижню верству: трударів, звичайних трударів, які працюють на землі. Я – викладач в університеті (ЖДТУ – ред.). У нас в обігу певні суми, прикраси дітей, які дарувалися з нагоди свят. Слава Богу, що ми залишилися живі, що ці люди не стратили нас на місці. Вони перевернули все, побачили, що грошей нема. Після того вони вікна закрили, нас ніхто не чув, це село. І я не знаю, якими зусиллями ми підповзли один до одного, просто перегризли ці нитки, була у нас запальничка сувенірна, як пістолет, якось ми її здвинули, підпалили мотузку, звільнили дружину і так вибралися», - пригадує Максим Самчик.


Він припускає, що це був спланований напад: злодіїї вважали, що у господарів гарного будинку є багато грошей.

«Це було підготовлено, це була не спонтанна якась дія, все було підготовлено, все було чітко, діяли професійно. Я б не сказав, що у нас є якісь конкуренти, можливо – опоненти. Це була банальна жадоба грошей. Гарний будинок стоїть, який побудований у нас з 1986 року, ми його утеплили, він гарно виглядає. Хтось сказав, що є там багато грошей, ось і все. Забрали якісь 7-8 тисяч гривень. У гаманцях було в мене, у дружини, у мами. Я одразу сказав: ось все, що є, іншого у нас нема. Я сказав: забирайте автомобіль, який стояв у гаражі, залиште тільки нам життя», - розповідає потерпілий Максим Самчик.

Його дружина теж пригадує моторошні подробиці розбійного нападу.

«Душили, в’язали ноги мотузкою. Це було внизу, діти були зверху. Після того, як я кажу, що в мене немає грошей, вже мене попекли праскою. Потім мене занесли до дітей на другий поверх і поклали разом з ними, зв’язали. Потім приставили ніж спочатку до горла мені, щоб я сказала де гроші, а потім до меншої дитини. Я їх дуже просила, щоб вони не чіпали дівчат», - згадує Любов Самчик.

Хто вчинив напад на родину Самчиків нині з’ясовує поліція.

Нагадаємо, прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» оприлюднила заяву з приводу бандитського нападу на родину, пов’язавши його з політичною діяльністю Максима Самчика у Бердичівському районі, майбутніми виборами в ОТГ та виборами президента. У заяві зазначається, що цей злочин – акт залякування політичних опонентів, замаскований під пограбування.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 25 липня у селі Семенівка Бердичівського району невідомі скоїли розбійний напад на родину колишнього голови Бердичівської райради, депутата Максима Самчика. За інформацією поліції, четверо невідомих у масках уночі вдерлися до оселі, де зв’язали господарку, доньку із зятем та їх двох дітей і, застосовуючи силу, вимагали гроші та цінності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій Самчик Бердичівський район  
Матеріали по темі