Місто

Житомирському водоканалу виділили 1,2 млн грн на закупівлю обладнання, яке дозволить зменшити використання хлору

26 July 2018, 11:00

Статутний капітал комунального підприємства «Житомирводоканал» збільшили на 1 млн 235 тис. 200 гривень: кошти планують витратити на закупівлю додаткового обладнання, яке дозволить зменшити споживання хлору та отримувати воду належної якості.

Рішення про виділення коштів з резервного фонду ухвалили на позачерговій сесії Житомирської міської ради 26 липня.

«На водоканалі були створені критичні запаси хлору, які розраховані до 10 серпня. Вчора на підприємство надійшли 4 контейнери з Румунії і підприємство забезпечене хлором до кінця серпня. Нам є чим замінювати хлор: ми можемо зменшити використання хлору за рахунок виробництво гіпохлориту натрію, для цього нам треба закупити додаткове обладнання, насоси-дозатори», - пояснив директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін, зауваживши, що закупівлі будуть проводити через систему ProZorro.

Нагадаємо, під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС 24 липня говорили про те, що на водоканали Житомирської області почали завозити хлор з Румунії.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін поінформував, що у зв’язку із зупинкою «Дніпроазаоту» житомирський водоканал може забезпечити очистку води рідким хлором до 10 серпня 2018 року, а після цієї дати підприємство здатне очищати воду гіпохлоритом натрію, однак це зможе покрити приблизно 50% від потреби. Керівники водоканалів міст обласного підпорядкування запевняли, що не будуть обмежувати подачу води і чекатимуть вирішення питання на державному рівні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін водоканал хлор сесія міська рада  
Матеріали по темі