Суспільство

У Житомирській області Укртрансбезпека зафіксувала кілька випадків перевезення пасажирів без дозвільних документів

27 July 2018, 12:15

В рамках проведення заходів «Перевізник» 26 липня управління Укртрансбезпеки у Житомирській області провело рейдові перевірки автобусів в м. Чуднів та смт Романів.

У ході перевірок було зафіксовано факти порушень технічного стану автобусів та екіпірування (встановлення додаткових місць для сидіння, тріщини вітрових стекол, відсутність вогнегасників тощо), а також факти нелегальних пасажирських перевезень.

Про це управління Укртрансбезпеки у Житомирській області повідомляє на сторінці у Facebook.

«Доходить до того, що несумлінні перевізники просто не заїжджають на автостанції, коли там працюють інспектори управління. Так, 26 липня 2018 року з автостанції м. Чуднова було зірвано два регулярних рейси «Чуднів – Карпівці» з часом відправлення о 08год. 00хв. та 09год. 00хв. Також особлива увага приділяється виявленню нелегальних пасажирських перевезень. В смт Романів зафіксовано три випадки нерегулярних пасажирських перевезень без відповідних дозвільних документів, в тому числі в напрямку м. Києва. Також встановлено та задокументовано факт нелегальних перевезень в межах району автобусом ПАЗ без документів на маршрут, а також з простроченими протоколом перевірки технічного стану та полісом обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Крім того встановлено, що водій вказаного автобуса не проходив передрейсовий медичний огляд перед виїздом на маршрут», - інформують в Укртрансбезпеці.

Загалом за добу в Чуднівському та Романівському районах працівники управління перевірили 28 транспортних засобів, задіяних на пасажирських перевезеннях, виявили 12 порушень, склали 7 актів щодо порушення законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та 1 протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Нагадаємо, на трасі в Житомирській області водій вантажівки без документів намагався дати хабара патрульним.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі стартувала операція «Перевізник» з 21 липня працівники патрульної поліції разом із Укртрансбезпекою перевіряють маршрутки міського, міжміського та міжнародного сполучення щодо наявності дозвільних документів на пасажирські перевезення, технічну справність автобусів та відповідність графіків руху.

В рамках операції «Перевізник» патрульні склали протоколи на водіїв маршруток за розмови по телефону та склоомивач.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека автобус перевізник  
Матеріали по темі