Події

​У Житомирській області рятувальники знищують гнізда шершнів та ос

4 August 2018, 11:27

Тільки за день, 2 серпня, рятувальники знешкодили два гнізда шершнів та осине кубло, реагуючи на дзвінки жителів Житомирської області.

Про це 3 серпня повідомив сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«2 серпня о 21:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення з проханням допомогти знешкодити гніздо шершнів у с. Іскорость Коростенського району. Про це рятувальників сповістила 70-річна бабуся, яка помітила кубло небезпечних комах на території свого домоволодіння. Рятувальники, які прибули до місця виклику, встановили, що гніздо знаходиться на горищі гаражу. За характерними звуками було зрозуміло, що кубло повне шершнів. Бійці ДСНС зняли кубло та обробили приміщення гаражу, застосувавши спеціальний спрій, аби не допустити повторного його створення», - інформують рятувальники.

Подібний випадок надання допомоги зафіксований у селі Коваленки Любарського району. Там бабуся сповістила про те, що на її подвір’ї шершні ліплять гніздо. Жінка переживала за онучок, які граються в дворі і можуть постраждати від комах. Рятувальники не допустили подальшого створення гнізда шершнями.

«Крім того, господиня попросила бійців ДСНС оглянути горище її помешкання. Коли вони туди дісталися, то виявили велике осине кубло, яке одразу й знищили. Внаслідок надзвичайних подій постраждалих немає», - інформує УДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році через укус шершня 16-річний житель Житомирської області потрапив до реанімації, а 58-річний мешканець селища Нова Борова Хорошівського району загинув внаслідок анафілактичного шоку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кубло шершень рятувальник  
Матеріали по темі