Суспільство

У Житомирі підозрюваний у замаху на вбивство Лісанов заявив: голодуватиме, якщо не переведуть у СІЗО

9 August 2018, 13:17

Адвокат Руслана Лісанова, підозрюваного у вчиненні замаху на умисне вбивство, подав апеляцію до суду, щодо зміни обрання його підзахисному міри запобіжного заходу. Судове засідання по справі розпочалось о пів на десяту й менш як за 20 хвилин безрезультатно закінчилось. Точніше, розгляд справи перенесли. А все тому, що не надійшли матеріали справи із суду першої інстанції. В результаті, апеляційний суд постановив повторно витребувати матеріали справи з Корольовського райсуду Житомира та продовжити розгляд апеляційної скарги 14 серпня і за згодою учасників судового розгляду доставляти підозрюваного до зали суду не будуть. Разом із тим, адвокат підозрюваного зауважив, що на його підзахисного щодня здійснюють психологічний тиск оперативні працівники. Тому підозрюваний має намір оголосити голодування. Слова адвоката підтверджує і сам Лісанов.

«Хочуть. щоб я зізнався у тому, чого не робив. Різним чином, морально - це коли з тобою розмовляє три-чотири людини на підвищених тонах і постійно щось хочуть. Мені говорять, що відправлять в СІЗО, у якусь камеру. Намірений оголосити голодування», - каже підозрюваний Руслан Лісанов.

«Йому (ред. підозрюваному Лісанову) обрано міру запобіжного заходу судом - тримання під вартою. Після цього його не поміщають у слідчий ізолятор, поміщають в ІТТ м. Житомира. Наступного дня переводять в ІТТ м. Новоград-Волинський за 80 км від Житомира. При цьому я, як адвокат, шукаю його чотири доби. Мені слідча навіть не повідомляє, де він знаходиться. Я 3 серпня подав клопотання: припинити здійснення психологічного тиску на Лісанова та порушення права на захист шляхом переховування Лісанова від захисника. До цього часу я відповіді не маю. В понеділок, 6 серпня, я знову заношу клопотання, щоб мені повідомили, де знаходиться мій підзахисний. Вона мені каже: я вам не повідомлю. Я починаю об’їжджати всі ІТТ в Житомирській області, в першу чергу заїжджаю у Новоград-Волинський, запитую, чи є у них Лісанов, тому що я його шукаю, бо слідчий переховує. Мене до нього не пускають, тоді я набираю «102», повідомляю, що мене не пускають до підзахисного, начальником ІТТ скоюється злочин. Через півгодини мене туди допустили. Він мені сказав, що до нього приходять оперативні працівники та здійснюють психологічний тиск, щоб він визнав себе винним у замаху на вбивство та інших злочинах, які він не скоював. Позбавивши його адвоката, у нього немає психологічної підтримки від адвоката. У зв’язку з тим він має намір оголосити голодування, щоб його перемістили у слідчий ізолятор, де таких дій уже не буде», - розповідає адвокат підозрюваного Сергій Карпішин.

Окрім того, адвокат запевняє: тиск чиниться не лише на його підзахисного, а і на свідків.

«У мене є копія заяви, у якій вона повідомляє, що її цілу добу тримали у житомирському районному відділу поліції. Вона там ночувала в кабінеті зі стажером. Людину незаконно позбавили волі і на наступний ранок її допитують. У мене питання: чому її не допитали у суді, як це передбачено КПК, а допитували перед відеокамерою. Це хіба допит», - додає Сергій Карпішин.

Раніше повідомлялося, що начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповів подробиці затримання кілера та керівника банди з Дніпропетровщини.

Нагадаємо, 43-річного керівника злочинного угрупування житомирський суд залишив під вартою з правом внесення застави у майже 141 тисячу гривень. Іншому мешканця Нікополя, якого підозрюють у вчиненні замаху на умисне вбивство, спочатку ухвалою суду був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти, але поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 30 липня Корольовський районний суд залишив його під вартою на два місяці без права внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено,що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і, за повідомленням першого заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лісанов суд  
Матеріали по темі