Влада

​З фінансуванням реконструкції житомирської гімназії №3 є проблеми, але відкриття планують на 1 вересня

21 August 2018, 13:19

Для прийняття в експлуатацію нового корпусу гімназії №3 на вул. Грушевського треба вирішити проблему з фінансуванням.

Про це на позачерговій сесії Житомирської міської ради 21 серпня сказав депутат від Блоку Петра Порошенка, радник мера Олександр Черняхович.

«У нас є проблема до школі №3. Нам треба школу здати 1 вересня, і до цього ми маємо підписати всі документи про закінчення будівництва. Оскільки ми не розраховуємося з підрядником повністю, бо ще чекаємо кошти з державного бюджету до кінця року», - сказав Олександр Черняхович.

Мер запевнив, що додаткові кошти з міського бюджету виділяти не треба, а директор фінансового департаменту Діна Прохорчук пояснила, як буде вирішена проблема.

«В міському бюджеті передбачено (на гімназію №3) 22 млн грн, а з ДФРР надійшло 20 мільйонів, і ще минулого тижня виділили 13 мільйонів зі спеціального фонду, загальна сума – 33 млн 568 тисяч. І до 1 вересня ці кошти зі спецфонду не надійдуть. Є пропозиція внести зміни до угоди і прописати, що графік виконання будівельних робіт – до 31 серпня, а графік фінансування – до кінця року», - пояснила директор фіндепартаменту.

Після завершення розгляду питань порядку денного мер Сергій Сухомлин запросив усіх 1 вересня на відкриття нового корпусу гімназії №3.

«Я не знаю, приїде до нас хтось (з керівників держави – ред.), чи не приїде. Ми запрошуємо всіх депутатів і членів виконкому на відкриття гімназії №3 на 11 чи 12 годину», - сказав мер.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info проводили розслідування та з’ясували, що реконструкцію гімназії №3 проводять без тендеру. За 2016-2017 роки на ремонтні роботи виділили близько 69 мільйонів гривень, більша частина – державні кошти, з бюджету регіонального розвитку. Всі гроші за двома договорами підряду отримала одна компанія – ТОВ «Зодчество ЛТД».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського (колишня Котовського), будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. При цьому житомирська влада заповзялася до 1 вересня відновити навчання в дві зміни у закладі. Разом із тим заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу.

У Житомирі сучасне приміщення школи будується вперше за 25 років. Загальна вартість реконструкції будівлі у 2016 році становила понад 35 млн 102 тис грн. Дизайн-проект інтер’єру гімназії №3 тут. У березні 2018 мер Житомира проінспектував будівництво нового корпусу гімназії №3 і зазначав, що готовність будівлі складає майже 70%. 6 квітня 2017 року в Житомирі презентували проект будівництва корпусу і розповіли про основні переваги, які матиме будівля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №3 сесія міськрада  
Матеріали по темі