Влада

На сесії Житомирської міської ради активісти сперечалися між собою через приватну електростанцію на річці Тетерів

11 September 2018, 14:17

На позачерговій сесії Житомирської міської ради активісти вкотре підняли питання забруднення ріки Тетерів. За словами громадського активіста Сергія Ткачука, приватна гідроелектростанція наносить шкоду екосистемі й не реагує на громадськість, яка намагається якось втрутитись у ситуацію. Із таким зверненням чоловік виступив перед початком сесії.

Не встиг Ткачук завершити свій виступ, як до мікрофону підійшов інший громадський активіст Олександр Громов. У свою чергу він заявив, що інші громадські активісти не зацікавлені у вирішенні питання забруднення річки, а, ймовірно, переслідують інтереси третіх осіб.


Після слів Громова активісти почали сперечатись просто за трибуною міської ради. Заспокоїти їх намагались секретар міської ради Наталія Чиж та депутат Юрій Мойсеєв.

Врешті активісти звільнили трибуну міської ради та продовжили свою суперечку вже в коридорі.

Після розгляду двох питань позачергової сесії, активісти повернулись до зали і знову закликали депутатів якось вплинути на приватну гідроелектростанцію, яка, на їх думку, забруднює річку. Врешті після обговорення депутати та активісти домовились зустрітись 12 вересня, щоб зібрати усю документацію та знайти шляхи вирішення проблеми.

Як повідомляв Житомир.info, 19 червня 2014 року компанія ТОВ «Житомиркомунсервіс» отримала ліцензію на виробництво електроенергії на двох ГЕС – у селі Ліщин та у Житомирі, на вул. Жуйка, 12. У 2013 році компанії дозволили укласти договір оренди на греблю, яка раніше належала «Житомиртеплокомуненерго». «Житомиркомунсервіс» зараз належить Анатолію Мелашенку: він депутат Житомирської обласної ради, голова фракції «Опозиційного блоку» та голова постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів. Керує компанією Олександр Лісін. Людина з таким іменем у 2016 році хотіла бути радником Житомирського міського голови від ГО «Громадський екологічний контроль України». Олександр Лісін у 2012 році керував збанкрутілим «Орендним підприємством теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: активісти гідроелектростанція сесія міська рада суперечка  
Матеріали по темі