Влада

Хто з депутатів Житомирської міської ради голосував за виділення землі біля церкви митрополиту УПЦ МП

1 October 2018, 14:53

Питання надання дозволу на виготовлення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки митрополиту УПЦ МП Никодиму (в миру – Віктор Горнеко) збурило патріотично налаштованих житомирян.

Про те, що Никодим хоче отримати 0,33 га землі біля церкви на житомирському Подолі, стало відомо за кілька днів до чергової сесії Житомирської міської ради. У соцмережу Facebook виклали фото заяви Віктора Горенка з проханням винести питання на розгляд сесії, яку від подав ще 4 травня.

Місцеві активісти підготувалися й прийшли 27 вересня до сесійної зали з плакатами, де звинувачували голову фракції Опозиційного блоку, керівника гуманітарної комісії Наталію Леонченко у «лобіюванні Московського патріархату», хоча доповнення до проекту рішення щодо Горенка В.В. вносилося за рекомендацією погоджувальної ради та двох інших депутатських комісій – бюджетної, яку очолює голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв, та земельної, де головує депутат від БПП Микола Янушевич.

На початку сесії кілька активістів у своїх виступах закликали депутатів не розглядати це питання, а під час виступу на захист митрополита Никодима біля трибуни сталася сутичка через зірваний плакат, який стосувався саме Московського патріархату.

Під час розгляду питань порядку денного, мер поставив пропозицію доповнити додаток проекту рішення «Про надання згоди громадянам на розроблення документації із землеустрою» пунктом 59 – «Горенко В.В., вул. Подільська, 9-Б» на голосування, але для прийняття рішення не вистачило одного голосу – «за» був лише 21 депутат при необхідному мінімумі в 22 голоси.

На сайті міської ради вже опублікований протокол електронного голосування за цю пропозицію і можна побачити, хто саме з народних обранців її підтримав.

Зазначимо, що на сайті міської ради 25 вересня була опублікована петиція про заборону виділення землі у приватну власність поблизу Свято Успенської церкви УПЦ. Станом на 14:30 год. 1 жовтня вона набрала 45 голосів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2016 року на сайті міської ради опублікували проект рішення сесії, яким передбачалося передати Житомирській єпархії УПЦ МП в постійне користування 0,8666 га землі за адресою: вул. Подільська, 9, але питання на сесії не розглядали. Натомість 25 травня 2017 року сесія міськради ухвалила рішення, яким Житомирській єпархії УПЦ МП передали в постійне користування 0, 0867 га на вул.Покровська, 9 – землю під Свято-Успенською церквою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля Никодим церква  
Матеріали по темі