Влада

​У Житомирі автор одного з проектів бюджету участі подав апеляцію: хоче анулювати голоси «скандальних» проектів

18 October 2018, 10:10

Автор проектної пропозиції №66 «Реставрація літака. Проект «Крила» Максим Козловець просить Координаційну раду з питань впровадження бюджету участі провести перевірку та усунути порушення під час голосування за проекти з 1 по 10 жовтня 2018 року.

Відповідна апеляційна заява була подана до Координаційної ради та зареєстрована 17 жовтня 2018 року.

У тексті заяви Максим Козловець, зокрема, вказує про недоліки електронної системи голосування, яка дозволяла голосувати мешканцям інших населених пунктів, та просить виявити і відмінити ці голоси.

Також заявник повідомляє про конфлікт інтересів одного з членів координаційної ради, у зв’язку з чим просить анулювати результати голосування по чотирьом проектам №28, 48, 41, 73.

Крім того, Максим Козловець просить анулювати результати голосування по шести проектам № 28, 48, 41, 73, 12, 39, які стосуються Корбутівки і Мальованки, у зв’язку з зафіксованими випадками, коли під тиском викладачів і адміністрації навчальних закладів голосували студенти двох житомирських коледжів.

«Студентів примушували голосувати за окремі проекти в навчальний час як он-лайн так і офф-лайн. Про це є численні свідчення від студентів. Прошу анулювати результати як он-лайн, так і офф-лайн голосування за проекти №28,48,41,73,12,39 у зв’язку з використанням інституційного адміністративного ресурсу», - йдеться в апеляційній заяві.

За попередніми результатами голосування, серед «скандальних» проектів, про які йде мова в апеляційній заяві, є проекти-переможці, а саме:

№28 Територія здоров’я на Мальованці (Сорокопуд Михайло Васильович) – 500 тис. грн;

№41 «Музей каменю Житомирщини» (Кропивницький Микола Петрович) – 1 млн 500 тис. грн;

№48 Перший в Житомирській області «Зелений лабіринт» (Дяченко Володимир Васильович) – 1 млн 435 тис. грн;

№73 «Дитяча мрія» - облаштування дитячої зони у Мальованському сквері (Кропивницький Микола Петрович) – 473 тис. 100 грн;

Нагадаємо, переможцями цьогорічного бюджету участі Житомира можуть стати 19 проектів. Попередні результати голосування можна переглянути тут.

17 жовтня 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про ситуацію навколо голосування за цьогорічні проекти бюджету участі. Раніше повідомлялось, що переможців бюджету участі назвуть після розгляду усіх апеляційних скарг та усунення порушень.

Як повідомляв Житомир.info, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі допустила до голосування, яке проходило 1-10 жовтня, 80 проектів. З жовтня студенти фармколеджу масово голосували за 4 проекти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси, які були подані 3 жовтня за чотири проекти бюджету участі №№ 12, 28, 41 та 73. Також були виявлені махінації під час онлайн-голосування за проекти. 9 жовтня на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради депутати та секретар міськради сперечалися через зняті голоси за проекти Кропивницьких.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Козловець 
Матеріали по темі